Cordaid roept op tot actie tegen het systeem

Cordaid roept op tot actie tegen het systeem

06-03-2023 (10:55) - Campagnes

De klimaatcrisis, de toeslagenaffaire, maar ook wereldwijd groeiende ongelijkheid zowel in Nederland als daarbuiten zijn voorbeelden van falende systemen waar Cordaid met haar nieuwste campagne ontwikkeld door Fitzroy tegen in wil gaan.

Daadkrachtig met elkaar systemen ‘repareren’ is waar de ontwikkelingssamenwerking het publiek mee wil aanspreken in de commercial ‘Fix the systems’, komende weken te zien bij NPO/Ster en online.

Activistische koers

“We hebben gekozen voor een uitgesproken boodschap, omdat we voelden dat het belangrijk is de publieke gevoelens en zorgen te verwoorden”, zegt Simone van Hamond, directeur Marketing Cordaid. “De spot bouwt voort op de positionering 'Op de wereld om elkaar te helpen'. Met pakkende animaties en een sterke voice-over van sociaal activist en spoken word-artiest Zaïre Krieger hebben we gekozen voor een meer activistische koers.”

Wakker schudden

Jur Baart, oprichter van Fitzroy voegt daaraan toe: “‘Fix the Systems’ is veel meer dan alleen een boodschap of een standpunt. Het is een oproep, een beweging waarmee Cordaid iedereen, inclusief jongeren, wil aanspreken en de Nederlandse samenleving wil wakker schudden. Dit hebben we gedaan door het bekende ‘F** The Systems’ creatief door te vertalen naar ‘Fix The Systems’.”

Credits

Adverteerder: Cordaid
Bureau: Fitzroy
Geluid: SoundCircus
Voice-over: Zaïre Krieger
Animatie: John Beckers

Cordaid - Fix The Systems tvc 25" from Fitzroy Amsterdam on Vimeo.