Holie waarschuwt Nederland met het Suiker ABC

Holie waarschuwt Nederland met het Suiker ABC

03-07-2024 (10:07) - Campagnes

Nederlanders eten gemiddeld 20 kilo aan toegevoegde suikers per jaar en hierdoor ligt de kans op overgewicht op de loer. De voedselindustrie stopt veel van deze suikers in ons voedsel onder schuilnamen als dextrose, fructose, honing en ahornsiroop. Om deze schuilnamen te ontmaskeren en Nederland bewust te maken, introduceert Holie het Suiker ABC.

A staat voor Agave siroop, B staat voor Bietenstroop, C staat voor Caramel, en ga zo nog maar even door. Elke letter van het speciale alfabet onthult een schuilnaam voor de goed verstopte toegevoegde suikers. “Met Holie’s Suiker ABC willen we iedereen op een speelse manier leren om verborgen suikers te herkennen. Dit is een belangrijke stap richting een bewuster en gezonder Nederland”, aldus Valentijn van Santvoort, Chief Brand bij Holie.

Het Suiker ABC is landelijk te zien in het straatbeeld, online op suikerabc.nl en in boekvorm. De komende weken laat Holie ook op haar socials in samenwerking met voedingsexperts kennismaken met het alfabet.

Neeke Smit, diëtist bij het Diabetes Fonds, vertelt hoe je de schuilnamen op verpakkingen kan herkennen: "Woorden die eindigen op -ose, zoals dextrose, of -stroop en -siroop zijn belangrijk. Kijk maar eens op het etiket van jouw favoriete producten, dan zie je welke onnodige suikers er allemaal zijn toegevoegd.”