Jumbo breidt familie uit in nieuwe campagne

12-09-2023 (10:48) - Campagnes

Jumbo Supermarkten start met een nieuwe reclamecampagne. Eerder in 2022 is er een WK-reclame van Jumbo van de buis gehaald na kritiek op social media omdat er hossende bouwvakkers te zien waren, terwijl de bouwvakkers in Quatar werkte in erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Nu komt Jumbo met een nieuwe campagne. 

Vanaf vandaag maakt Nederland voor het eerst kennis met andere leden van de Jumbo familie. Naast het welbekende gezin met vader Bas (Frank Lammers) en moeder Lieke (Maike Meijer) zien we voortaan ook de mensen achter de producten uit de winkel. Zo staat in de eerste tv-commercial bakker John centraal. Met de campagne introduceert Jumbo ook de nieuwe pay-off. 

Familie uitbreiding

Het gezin speelt al jaren een hoofdrol in de reclamecampagnes van Jumbo. In de nieuwe campagne wordt bakker John voorgesteld. John staat aan de basis van Broodgeluk, het nieuwe broodassortiment dat in augustus werd geïntroduceerd. Ook andere populaire bakkerijproducten zoals Jumbo’s bekroonde chocoladetaart, croissants en kaiserbroodjes komen in de marketingcampagne voorbij. De komende periode breidt Jumbo de familie verder uit met meer gezichten achter de producten van Jumbo.

Koers aanscherpen

Eerder dit jaar liet Jumbo weten de strategische koers aan te scherpen en te willen focussen op ‘Jumbo zoals Jumbo bedoeld is’. Terug naar de kern van de formule, waarmee de supermarkt klanten blijft verrassen en zich onderscheidt op assortiment, prijs en service. Daarvan zijn nu de eerste stappen te zien, ook in de winkels. Zo zijn afgelopen week in alle ruim 700 winkels schappen en signing aangepast.