Kärcher lanceert internationale employer brand campagne

05-09-2023 (15:55) - Campagnes

Met de nieuwe campagne " We are the Kärchers. Wanna WOW with us?" profileert Kärcher zich als een modern bedrijfs- en werkgeversmerk.

Centraal staan de filmfragmenten van Kärcher medewerkers uit alle bedrijfsafdelingen, van IT en Finance tot Research & Development, Sales, Marketing en Service tot Inkoop, Productie en Logistiek. De campagne richt zich op WOW-momenten in het dagelijks leven en de verschillende levensverhalen van de hoofdrolspelers. De doelgroep bestaat naast geschoolde werknemers ook uit de ruim 15.300 werknemers wereldwijd.

Authentiek gevoel

"Voor ons is employer branding de overtuigende uitdrukking van onze levende bedrijfscultuur. We streven ernaar dat onze medewerkers zich met Kärcher identificeren en zo ons merk kunnen vertegenwoordigen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk onze medewerkers zijn voor ons succes. Daarom zorgen we voor een moderne werkomgeving waar zowel topprestaties als persoonlijke ontwikkeling mogelijk zijn. De campagne vormt een belangrijke schakel om dit kenbaar te maken", zegt Hartmut Jenner, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfred Kärcher SE & Co. KG.

Bring back the WOW

Het nieuwe werkgeversmerk sluit aan bij de productcampagne "Bring back the WOW", die nu al enkele jaren succesvol is en zich richt op het unieke gevoel dat gepaard gaat met het gebruik van Kärcher producten. Kärcher heeft dus niet alleen zijn merkimago gemoderniseerd, maar ook een emotionele toevoeging gedaan. 

Renew to sustain

"Digitalisering, demografische ontwikkelingen en de gevolgen van de pandemie hebben de omstandigheden voor werkgevers aanzienlijk beïnvloed", legt Simon Blaschke, Director Corporate Culture Development, uit. Het tekort aan geschoolde werknemers heeft ook een impact: "Bedrijven sturen sollicitaties naar de juiste mensen en niet meer andersom. Het gaat echter niet alleen om het aantrekken van frisse ideeën, maar ook om het behouden en inspireren van werknemers binnen het bedrijf", zegt Blaschke.

Een in-house, interdisciplinair HR en marketingteam bedacht en ontwikkelde de nieuwe campagne in 8 maanden. De communicatie heeft tot doel het gevoel van verbondenheid onder het personeel te versterken en zo de focus te leggen op het doel van het bedrijf: "Renew to sustain. Together we make a powerful impact towards a clean world”. Want hier gaat het ook om een mooiere wereld - zowel in zakelijke relaties als in hoe we met elkaar omgaan.