Pro-bono campagne voor Oudertelefoon

13-05-2020 (10:43) - Campagnes

De Oudertelefoon is een anonieme hulpdienst voor ouders en opvoeders die een luisterend oor nodig hebben. Door de Corona-voorschriften en de combinatie van thuis werken, zorgen en onderwijs faciliteren, staan momenteel steeds meer ouders onder druk. Dat is ook terug te zien in de toegenomen cijfers rondom huiselijk geweld en het aantal telefoontjes naar de Kindertelefoon.
 
De initiatiefnemers zijn vier alumni van de Nationale DenkTank, die zich richten op creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. De campagne ‘Zeg het gewoon. De Oudertelefoon’ is pro bono tot stand gekomen en vanaf deze week op landelijke media kanalen zichtbaar.
 
Met een team van freelancers en diverse media partijen waaronder RTL en QMusic is de campagne ‘Zeg het gewoon. De Oudertelefoon’ binnen een maand van strategie tot PR campagne uitgerold en zichtbaar op diverse (D)OOH kanalen, radio- en tv-spotjes.
 
Met de campagne ‘Zeg het gewoon’ worden alle ouders aangemoedigd om hun frustraties, angsten en onzekerheden omtrent ouderschap niet op te kroppen, maar juist te delen als het thuis even te veel wordt. Door in de campagne echte quotes van ouders te gebruiken, willen de makers laten zien dat het geen taboe is om als ouder soms negatieve gedachten over je kinderen, je partner of jezelf te hebben.

Oprichter Rolien Sandelowsky, creatief strateeg: “Het is te gek om te zien hoe snel en hoe veel we met elkaar op vrijwillige basis gedaan krijgen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de passie waarmee iedereen zich inzet om de Oudertelefoon op de kaart te zetten. We willen natuurlijk zoveel mogelijk ouders bereiken met de dienst, ook na deze Corona-crisis. Door deze fantastische campagne kan heel Nederland kennismaken met de Oudertelefoon, dat hadden we anderhalve maand geleden niet kunnen bedenken.”

De Oudertelefoon wordt bemand door vrijwilligers met een achtergrond in de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Zij worden getraind om ouders te woord te staan vanuit de oplossingsgerichte gespreksmethodiek. Diverse bedrijven waaronder Voys, Zuidbroek Notarissen, De Brauw Blackstone Westbroek, Centraal Beheer en Rabobank zijn partners die de Oudertelefoon op zakelijk vlak pro bono ondersteunen.