Amsterdam Made genomineerd bij Coolest Dutch Brands

26-03-2024 (12:26) - Cool Brands

Amsterdam Made is de maart-nominatie bij Coolest Brands 2024. De organisatie helpt duurzame maakondernemers uit de regio Amsterdam met extra exposure, media-aandacht en bovendien is het een keurmerk. Managing Director Marit Timmerman vertelt in Fonk magazine 385 onder meer hoe Amsterdam Made nu ook landelijk gaat.

Amsterdam Made is een stichting zonder winstoogmerk. Het is een keurmerk voor maakbedrijven die op een duurzame en kwalitatieve manier werken. Voor een bedrag van 29 euro per maand kun je, als je aan de voorwaarden voldoet, het keurmerk en extra exposure krijgen. Ook is het mogelijk om partner te worden als jouw bedrijf ondersteunend kan zijn aan lokale makers. Naar voorbeeld van Amsterdam Made is in 2023 ook Locally Made opgericht dat .

Marit Timmerman: ‘Amsterdam Made is opgericht naar voorbeeld van San Francisco Made. Dat is een miljoenenbedrijf waar ongeveer 700 maakbedrijven bij zijn aangesloten. Amsterdam Made is acht jaar geleden gestart; op dat moment wilde de Gemeente Amsterdam een keurmerk introduceren van mooie dingen die in de stad worden gemaakt. Vanuit die gedachte zijn we ontstaan; we laten zien wat de Amsterdamse makers in huis hebben.'

Het complete verhaal van Marit Timmerman over Amsterdam Made lezen? Dat kan in Fonk magazine 385. Bestel de uitgave nu als los exemplaar in onze webshop.