KLAFS en Studio F. A. Porsche ontwikkelen de S11 sauna

22-08-2023 (11:26) - Design

Met het doel een nieuwe iconische sauna te creëren, heeft KLAFS een partner gekozen, die weet wat designklassiekers in de kern zijn: Studio F. A. Porsche.

Het resultaat van het gezamenlijke creatieve proces is een designstatement met een design-, licht- en geluidsconcept, dat tot in het kleinste detail is gepolijst: de sauna S11 – Design by Studio F. A. Porsche. Deze sauna biedt een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid en garandeert een magisch wellnessmoment. De saunacabine heeft hoogwaardige buitenwanden in de metallic kleur ‘champagne’ of is als maatwerk in te bouwen. De exclusiviteit van de sauna S11 wordt onderstreept door een gelimiteerde oplage van 999 stuks en een uniek S11-zegel met oplagenummer.

Huiselijk designelement

Tegenwoordig staan voor veel mensen gezondheidszorg, vertraging en bewuste ontspanning op de voorgrond om zo een tegenpool te creëren voor het vaak stressvolle leven van alledag. Daarom heeft KLAFS de saunacabine een geheel nieuwe betekenis gegeven. Een sauna moet een huiselijk en toegankelijk designelement zijn, dat harmonieus in elke woonruimte past, zonder te breken met het interieurontwerp van het huis. Met de sauna S11 hebben KLAFS en Studio F. A. Porsche een avant-gardistische sauna ontworpen, die de innovatiekracht en visionaire kracht van beide partijen bekrachtigd.

Iconische klassieker

Het basisidee is een perfect samenspel van design en functie en het streven om origineel design te harmoniseren met een unieke saunabeleving. Het doel was om een iconisch vormgegeven klassieker te creëren, die mensen nog decennialang zal fascineren met zijn esthetiek. De ontwikkeling van de sauna S11 werd daarom niet alleen gekenmerkt door hoogwaardige materialen en afwerking, maar ook door tijdloos design met stijlbepalende vormen. Op deze manier weerspiegelt S11 de behoeften van de tijd waarin het is gecreëerd.

Magisch ontspanningsmoment

De sauna biedt in ons dagelijkse, hectische leven de gelegenheid onszelf met regelmaat weer op te laden. De wereldmarktleider slaagt hierin door in zijn wellnesswerelden steeds weer op innovatieve wijze natuurlijke prikkels te creëren, die een bijzonder ontspannend en weldadig effect hebben. Om dit wederom te realiseren, heeft KLAFS zich, samen met Studio F. A. Porsche, intensief beziggehouden met de vorm en functie van sauna's en alles wat tot nu toe bekend was in twijfel getrokken. Het resultaat is een doordacht en volledig nieuw type saunacabine, die de gebruiker meeneemt op een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid. Deze natuurlijke prikkels, die het lichaam positief stimuleren, verbinden zich in de sauna S11 tot een holistisch, rustgevend en misschien zelfs magisch ontspanningsmoment.