Ontwerper Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit

28-06-2023 (09:30) - Design

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Twingo werkte Renault samen met de Nederlandse ontwerper en kunstenaar Sabine Marcelis om de iconische auto opnieuw uit te vinden. Marcelis projecteerde haar artistieke visie op de eerste Twingo uit 1993 en creëerde daarvan een herinterpretatie.

Sabine Marcelis, winnares van de ELLE DECO International Designer of the Year Award 2023, is een de meest invloedrijke ontwerpers van dit moment. Renault heeft Sabine Marcelis gevraagd om een creatieve blik te werpen op de iconische Twingo. Het is niet de eerste keer dat Renault samenwerkt met internationale kunstenaars. Zo eerde Mathieu Lehanneur de zestigste verjaardag van de Renault 4 met Suite N°4 en ontwierp Pierre Gonalons voor de vijftigste verjaardag van de Renault 5 de R5 Diamant.

Sabine Marcelis: “De samenwerking met Renault begon met de uitnodiging om de Twingo opnieuw te bekijken als onderdeel van de viering van de dertigste verjaardag. Het was een fantastische kans en nog onbekend terrein voor mij, want ik had nog nooit eerder een auto ontworpen. Het was een kans om iets echt innovatiefs en gedenkwaardigs te creëren.”

De samenwerking tussen Renault en Sabine Marcelis onderstreept de artistieke en creatieve vrijheid, de focus van Renault op elektrische auto’s – het concept is uitgerust met een elektrische aandrijflijn – en de innovatie benadering van Sabine Marcelis op het gebied van materialen en design.