Al 10.000 aanvragen door Oekraïense families voor prent- en luisterboeken van Better Time Stories

Al 10.000 aanvragen door Oekraïense families voor prent- en luisterboeken van Better Time Stories

06-01-2023 (14:02) - Economisch

Better Time Stories, het non-profit initiatief dat gevluchte kinderen in contact brengt met achtergebleven familieleden via interactieve prentenboeken, heeft 10.000 aanvragen ontvangen van Oekraïense families. Sinds de start van de internationale donatiecampagne op 29 september is er bijna 60.000 euro aan donaties binnengekomen.

In Nederland, waar de campagne als eerste van start ging, ontvingen meer dan 1.850 Oekraïense families een set van vijf prentenboeken. Het initiatief wordt onder andere gesteund door Prinses Laurentien van Oranje en de Oekraïense first lady Olena Zelenska.

De donatiecampagne loopt nog. Het streven is om nog meer donaties op te halen, zodat ieder gezin dat een aanvraag heeft gedaan een gratis set boeken kan ontvangen. De campagne richt zich op dit moment op het koppelen van donaties aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland en Duitsland. In Duitsland zullen nog eens bijna 3.000 gezinnen een welkomstpakket ontvangen via de nieuwe Duitse partner E-fulfillment. De ambitie is om dit later uit te breiden naar meer landen.

“Zeker in deze donkere en koude winterdagen kan het horen van de stem van een achtergebleven familielid net wat extra licht brengen in de duisternis. Ik vind het dan ook hartverwarmend om te zien dat veel Nederlanders de gevluchte Oekraïense kinderen willen helpen”, zegt oprichter Andriy Shmyhelskyy. “Zo ontvingen we bijvoorbeeld een persoonlijk bericht van kinderen van een basisschool die graag het geld van hun sponsorloop wilden inzetten voor dit initiatief.”

 

 


Bureaus

Media

Marketing