Codean toolbox voor security experts ontvangt €1 miljoen investering

13-04-2022 (11:19) - Economisch

De cybersecurity startup Codean ontwikkelt een toolbox om security experts twee keer sneller te laten werken. TIIN Capital’s Dutch Security TechFund en vijf ervaren angel investeerders investeren €1 miljoen zodat Codean sneller haar product kan uitrollen.
 
De wereldwijde schade ten gevolge van cyberaanvallen loopt in de miljarden. Bedrijven zoeken naar oplossingen, maar er is te weinig menskracht beschikbaar. In de VS staan 450.000 security vacatures open. Microsoft startte zelfs in oktober 2021 een project om 250.000 cybersecurity professionals op te leiden. De Codean toolbox die security experts twee keer sneller laat werken krijgt daarom positieve reacties uit de markt. Weliswaar zijn er zijn veel volledig geautomatiseerde security tools voor software experts, maar deze sporen niet alle essentiële kwetsbaarheden op. De menselijke security expert is nog steeds nodig en kan nog niet worden vervangen. Voor deze security expert is door Codean de toolbox ontwikkeld.
 

Codemarks

Fundamenteel in de oplossing is het plaatsen van Codemarks. Hiermee kan een security expert code markeren zodat duidelijk is dat deze implicaties heeft voor de security. Door het verbinden van deze codemarks wordt een kwetsbaar pad door de codebase gemarkeerd. En dat is het doel van een security expert: een pad vinden waardoor een criminele hacker naar binnen kan komen én iets waardevols vindt. Met die kennis kan de software developer vervolgens zijn code veiliger maken. Doordat de review environment in de cloud staat kunnen security experts ook eenvoudig samenwerken aan een codebase, en elkaars werk reviewen. Deze combinatie van features maakt de review environment wereldwijd uniek en stelt het de security experts in staat efficiënter te werken.

 


Bureaus

Media

Marketing