Content creator-industrie groeit explosief, opbrengst Europese markt blijft achter

Content creator-industrie groeit explosief, opbrengst Europese markt blijft achter

10-05-2023 (12:54) - Economisch

De content creatie-markt heeft een totale waarde van 104.2 miljard dollar bereikt. Met het stijgende aantal bloggers, influencers, podcasters, TikTokers, en YouTubers groeit ook het aantal bedrijven en agencies in deze industrie. Dit zijn er nu meer dan 5000. 

Volgens data van OnlyAccounts.io komt 40 procent van deze bedrijven uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse bedrijven brachten daarnaast 7 keer zoveel op als Europese bedrijven in content creatie. 

Investeringen verdriedubbeld

Statistieken laten zien dat er op dit moment 1974 Amerikaanse bedrijven voor content creatie actief zijn, waarvan de meeste in Californië. Europa komt op de tweede plaats met 1466 bedrijven in de industrie. Daarna volgt Azië met 822 bedrijven. Hoewel Azië bijna de helft minder bedrijven heeft, bracht de Aziatische industrie 1.8 miljard dollar op en de Europese 540 miljoen dollar. De Amerikaanse industrie staat stipt op één met een opbrengst van 4 miljard dollar. Investeringen in content creatie business zijn de afgelopen vier jaar verdriedubbeld en komen nu uit op 6.8 miljard dollar in totaal.


Bureaus

Media

Marketing