De VriendenLoterij boost Nederlandse cultuur

De VriendenLoterij boost Nederlandse cultuur

18-03-2024 (10:42) - Economisch

De VriendenLoterij schenkt meer dan 100 miljoen euro aan de Nederlandse cultuur. Verschillende musea hebben een verhoging ontvangen tussen 50.000 tot 150.000 euro op hun huidige jaarlijkse steun. Daarnaast ontvangen het Limburgs Museum, Discovery Museum, Textielmuseum en Dordrechts Museum vanaf 2024 ieder 250.000 euro per jaar.

De partners ontvangen deze verhoging zodat de gestegen kosten niet afnemen van het programma van deze musea. Ze kunnen deze extra bijdrage gebruiken om onder andere tentoonstellingen, aankopen, restauratie, wat allemaal van belang is voor een museum.

Daarnaast zijn er vier nieuwe musea aangesloten als nieuwe partner van de VriendenLoterij en ontvangen vanaf dit jaar voor het eerst financiële steun van 250.000 euro. Twee van deze musea liggen in de provincie Limburg. Met deze toevoeging van Discovery Museum en het Limburgs Museum gaat de organisatie een grote boost geven aan het museumlandschap van Limburg.

Belang cultuur, welzijn en sport

Voor de vriendenloterij is het van belang om de verbondenheid tussen mensen en kunst en cultuur te bevorderen. Dankzij de deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van 143,5 miljoen euro schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Volgens Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij, is het van belang dat de organisatie en de partners zich hard maken voor het nationaal ergoed: “Het is fantastisch dat we dit jaar deze extra impuls aan de Nederlandse musea kunnen geven, zodat musea zich ook in tijden van stijgende kosten kunnen focussen op de inhoudelijke programmering.”


Bureaus

Media

Marketing