Duurzaam investeringsplatform Corekees keert rendement uit van limoen oogst

Duurzaam investeringsplatform Corekees keert rendement uit van limoen oogst

11-09-2024 (13:54) - Economisch

Afgelopen week heeft duurzaam investeringsplatform Corekees voor de tweede keer in zijn jonge historie rendement uitgekeerd. Dit betreft een uitkering aan de pilot investeerders van Project Amazone, een regeneratief landbouwproject in Brazilië waarmee het Amazone gebied wordt hersteld. Het rendement komt van een limoen oogst op een van de twee aangesloten boerderijen en is twee jaar eerder dan verwacht uitgekeerd

Bij het investeringsproject ‘’Project Amazone’’ wordt er geïnvesteerd in Agroforestry, een regeneratief landbouwmethode, in Brazilië. Dit is een oplossing om de desastreuze ontbossing van de Amazone te stoppen. Elke verkochte obligatie van €99 staat gelijk aan 33 m2 voedselbos. Vorig jaar is men begonnen met het opzetten van een voedselbos op Fazenda Alegria in Brazilië. Hier zijn de hectares voedselbos geplant die via de obligaties verkocht werden.Via Agroforestry wordt er bewezen dat er via ander ’landgebruik’ door de betrokken boeren meer geld verdiend kan worden dan bij ontbossing, op een toekomstbestendige en duurzame manier.

Het uitgangspunt van Agroforestry is dat op hetzelfde perceel verschillende soorten gewassen gecombineerd worden met bomen. Op stukken land wordt een complete bosomgeving nagebootst met minimaal negen verschillende inheemse bomen en gewassen. Dit zijn vooral bomen die veel CO2 opnemen en gewassen die geld opleveren, zoals banaan, koffie en limoen.

Daarnaast zorgt Agroforestry zorgt voor een verbetering van de bodemstructuur en -gezondheid en beschermt het tegen plantenziekten en wordt de biodiversiteit bevorderd.

Over Corekees

Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). Door oogstopbrengsten uit te betalen aan investeerders, maakt Corekees impactinvesteringen toegankelijk en CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. De scale-up beheert momenteel het kapitaal voor ruim 1500 investeerders in zes projecten.
 


Bureaus

Media

Marketing