Duurzaam textielbedrijf BYBORRE haalt €16,9 miljoen op

Duurzaam textielbedrijf BYBORRE haalt €16,9 miljoen op

06-02-2023 (15:42) - Economisch

BYBORRE, een textiel innovatiebedrijf, heeft €16,9 miljoen opgehaald in een serie B-ronde.

Invest-NL en VP Capital hebben de ronde geleid, samen met bestaande investeerders SHIFT Invest en het Amsterdams Klimaat- en Energiefonds (AKEF). Een groep angel-investeerders vult de ronde aan, waaronder ondernemers als Charlie MacGregor (The Social Hub), Henk Jan Beltman (Tony Chocolonely), Patrick Munster (Scotch & Soda, Marie-Stella-Maris, Salle Privée), Bram de Zwart & Brian Garret (Hubs), Joris Pol (MediaMonks) en Geert-Jan Smits (Flinders). Het scale-up team van Rabobankzorgt voor een langlopende lening en lease faciliteit.

Duurzame investering

De investering wordt gebruikt om de internationale groei te versnellen en de positie van BYBORRE te versterken. Het bedrijf blijft investeren in de ontwikkeling van het platform, waaronder de ontwerptool BYBORRE CreateTM, de ready-to-order bibliotheek BYBORRE TextilesTM en de uitbreiding van hun netwerk van partners uit de textielindustrie. "De baanbrekende platformtechnologie en services van BYBORRE maken een transparant ecosysteem mogelijk en hebben een enorm potentieel om zowel ontwerp als productie van textiel te transformeren. Door deze koploper de mogelijkheid te bieden om snel op te schalen, geloven wij dat het een belangrijke rol kan spelen in de versnelling van de transitie naar een koolstofneutrale en circulaire economie.” zegt Rinke Zonneveld, CEO Invest-NL.

Circulair textiel

BYBORRE recycled in zowel in- als output, door de herkomst van alle materialen te screenen en de leverancier verantwoordelijk te houden. Door circulaire principes te volgen, wordt afval en vervuiling verminderd, sampling en productie minima lager, en er wordt lokaal geproduceerd om tijd te besparen en de impact van transport te verminderen.
 


Bureaus

Media

Marketing