Freedom Internet haalt 4 miljoen op

29-06-2021 (11:03) - Economisch

Freedom Internet heeft 4 miljoen euro opgehaald met hun crowdfundcampagne op CrowdAboutNow. Daarmee sluit het bedrijf zijn meest recente crowdfundactie succesvol af. Freedom Internet werd in 2019 opgericht door werknemers achter XS4All, dat toentertijd opging in moederbedrijf KPN. Freedom Internet positiuoneert zich als een privacyvriendelijke internetprovider.
 
Tijdens een eerdere crowdfundronde in 2019 haalde het bedrijf al 2,5 miljoen euro op. Omdat het bedrijf onder meer zijn klantenbestand en marketingacties wil opschalen, werd dit jaar tot een nieuwe crowdfunding campagne besloten.
 
Anco Scholte ter Horst (CEO): “Met inmiddels 20 teamleden is het ons gelukt om in korte tijd een onafhankelijke ‘alles-in-1’ provider neer te zetten. Dit was zonder de eerste crowdfunding in 2019 nooit gelukt. Maar het werk is nog lang niet klaar. Om met behoud van onze missie verantwoord en kwalitatief te kunnen groeien, ook wel de ‘scale-up fase’ genoemd, is extra geld nodig om te investeren. Hiermee willen we onder andere meer mensen aansluiten op onze diensten, onze rol als bewaker van digitale burgerrechten nog steviger pakken, veiligere diensten leveren aan het bedrijfsleven en overheden én hen helpen de privacy te verbeteren. Het is daarom hoog tijd voor een tweede crowdfunding, want al deze plannen kosten geld en wij willen géén grote graaiende aandeelhouders. We willen een community van mensen die geloven in onze plannen en bereid zijn ons te steunen door hun ‘eigen stukje Freedom’ te kopen.”
 
Met deze financiële impuls, kan Freedom Internet groeien en verder werken aan haar doelen. Anco: “Freedom gaat met het geld dat is opgehaald tijdens de crowdfunding zorgen dat we meer klanten sneller kunnen aansluiten. Daarnaast investeren we in productontwikkeling, dit betreft zowel de bestaande als nieuwe diensten. Onze TV-dienst staat bijvoorbeeld hoog op de prioriteitenlijst en is een dienst waarbij we streven naar optimalisatie. Verder gaan we het glasvezel-leveringsgebied uitbreiden in samenwerking met diverse partners en werken we eraan om Freedom bekender te maken bij een groter publiek. Tot slot gebruiken we het opgehaalde bedrag voor Public Affairs, omdat Freedom een actieve rol speelt in de strijd voor digitale burgerrechten. We willen een veilig en vrij internet voor iedereen en dat zit hem niet alleen in de diensten die wij leveren. Freedom gaat hard aan de slag bovenstaande te bewerkstelligen.”
 
Beleggers in Freedom Internet worden aandeelhouder; het bedrijf wist 16.000 certificaten te verkopen. 
 

 


Bureaus

Media

Marketing