JobRouter neemt Duitse sycat Group over

JobRouter neemt Duitse sycat Group over

18-01-2024 (12:02) - Economisch

JobRouter, leverancier van oplossingen voor digitale bedrijfstransformatie en fabrikant van een cross-industry low-code digitaliseringsplatform, kondigt vandaag de overname aan van de sycat group.

sycat group is een in Duitsland gevestigd IMS softwarebedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor geïntegreerde managementsystemen (IMS). Samen kunnen JobRouter en sycat geïntegreerde managementsystemen en procesautomatisering vanuit één bron aanbieden en zullen zij zich blijven richten op het MKB in de DACH-regio.

Strategische samenwerking

De combinatie met sycat markeert de tweede overname van JobRouter sinds de start van de strategische samenwerking met Main Capital Partners in 2017. De gecombineerde groep heeft ongeveer 140 werknemers en er wordt verwacht dat er in 2024 een omzet gegenereren zal worden van ongeveer 20 miljoen euro. sycat is een in Duitsland gevestigd IMS-softwarebedrijf met hoofdkantoor in Hannover. Het bedrijf biedt vijf verschillende producten: IMS Portal, eLU, Process Designer, Startpage en MAM, die klanten een centraal systeem bieden waarmee ze belangrijke informatie kunnen opslaan, de toegang van hun medewerkers tot deze informatie kunnen beheren, documenten kunnen beheren en workflows en processen kunnen modelleren. 

Complementair productaanbod

De productsuites van de twee bedrijven vullen elkaar aan en bieden het potentieel om het proces- en documentatiemanagementspectrum uit te breiden ("process-to-flow"), wat veel mogelijkheden schept voor cross-selling. Aangezien JobRouter zich primair richt op procesautomatisering en sycat op het creëren van een centraal referentiepunt voor informatie en documenten die in procesmodellering stromen, zal het gecombineerde bedrijf zowel procesmanagement als -automatisering integreren in één oplossing. Naast digitale en geautomatiseerde bedrijfsprocessen heeft elk bedrijf talloze processen die handmatig worden uitgevoerd of waarbij kennis wordt verzameld. JobRouter en sycat vormen nu een gezamenlijke organisatie met meer dan 140 medewerkers wiens producten worden gebruikt door meer dan 4500 bedrijven.

Procesautomatisering

"Met ons digitaliseringsplatform bieden we bedrijven een schat aan functies om bedrijfsprocessen digitaal in kaart te brengen. sycat bundelt kennis over deze processen, toont workflows, onderlinge relaties en verantwoordelijkheden en vergemakkelijkt zo de implementatie van projecten", aldus Axel Ensinger, Co-CEO van JobRouter.
sycat ondersteunt voornamelijk middelgrote bedrijven uit allerlei sectoren. Als onderdeel van de digitale transformatie in het MKB richten veel van deze bedrijven zich op procesautomatisering. Met de sycat IMS-functies voor procesmodellering en geïntegreerd taak- en actiebeheer weten klanten precies hoe hun processen verlopen en welke autorisaties, zwakke punten of acties ze bevatten of ervan kunnen worden afgeleid.

Nieuwe sectoren

Marcus Nagel, Co-CEO van JobRouter: "Dit helpt klanten van JobRouter om een solide informatiebasis en procesmanagement te vormen waarmee ze hun digitaliseringsprojecten nog succesvoller kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen we sycat in de toekomst beschikbaar stellen aan ons grote partnernetwerk en ons bestaande partnernetwerk uitbreiden met een nieuwe partnergroep."

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner en Hoofd DACH bij Main Capital Partners: "De overname van sycat creëert een DACH-leider voor Digitale Proces Automatisering voor het MKB. sycat opent toegang tot nieuwe sectoren die helpen om het klantenbestand verder te diversifiëren (gezondheidszorg, overheid, logistiek). De meerderheid van de sycat klanten kan profiteren van het JobRouter platform, waardoor ze ideale doelgroepen zijn voor cross-selling. We kijken uit naar deze vooruitzichten en zullen JobRouter blijven ondersteunen in zijn voortdurende groei als strategisch partner."
 


Bureaus

Media

Marketing