Leap24 haalt 4,24 miljoen euro op voor snellaadstations

02-02-2022 (11:16) - Economisch

Start-up Leap24 haalt in haar eerste jaar ruim € 4,25 miljoen op om snellaadstations te bouwen met een focus op zakelijk verkeer, in het bijzonder bestel- en vrachtwagens. Met het groeikapitaal wil Leap24 in 2022 op 40 locaties in Nederland 240 laadplekken openen. De ambitie van Leap24 is het verzorgen van een netwerk in heel Noordwest-Europa met goed bereikbare, ruime opstelplaatsen en ruim opgezette laadstations voor elektrische voertuigen.
 
De financieringsronde is begeleid door de corporate finance boutique Waardemakers. Waardemakers heeft uitgebreide ervaring met fundraising in de duurzame mobiliteitssector en was eerder betrokken bij de fundraising van andere duurzame mobiliteitspartijen zoals het Cargobike merk Urban Arrow en het fietsmerk VanMoof. Yard Energy Investments is de grootste investeerder in deze investeringsronde.
 
Lex Roukens (CEO) van Yard Energy Investments: “Het doel om elektrisch vervoer exponentieel te laten groeien is in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Het ervaren managementteam van Leap24 en de goed onderbouwde strategie passen naadloos bij Yard’s ambitie om met het beschikbaar stellen van groeikapitaal de energietransitie te realiseren.”
 
Ben Heemskerk, Partner van Waardemakers: “De activiteiten van Leap24 liggen in het hart van de energietransitie en duurzame mobiliteit die de interesse heeft van de bij ons aangesloten investeerders.” 

Bureaus

Media

Marketing