Minder cultuurbezoekers in 2022

27-09-2022 (10:15) - Economisch

Steeds minder bezoekers komen culturele instellingen binnen en ook de prognose van de Museumvereniging ziet er voor de rest van 2022 niet goed uit.

Enkele culturele instellingen hebben tijdens de pandemie kunnen investeren in nieuwe programma’s en samenwerkingen. Zij kunnen hun hoofd momenteel nog boven water houden. Instellingen die daarentegen hebben moeten bezuinigen in deze periode, worden nu harder geraakt. Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, in het NOS Radio 1 journaal: “Als je bezuinigt, heeft dat effect op de kwaliteit van wat je levert. Daardoor krijg je vervolgens minder bezoekers. Zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.”

Energiekosten

De gevolgen van corona zijn echter niet de enige problemen waar de cultuursector mee te kampen heeft. Tegenwoordig rijzen ook de energiekosten de pan uit. Vooral instellingen die in slecht geïsoleerde panden zitten, zullen zich de komende maanden zorgen maken over deze kosten. Cultuurinkoop wil voorkomen dat cultuurinstellingen nogmaals gaan bezuinigen en mogelijk meer bezoekers verliezen.


Bureaus

Media

Marketing