Nederlandse investeerder Curiosity stapt in Noors KYC software bedrijf Strise

Nederlandse investeerder Curiosity stapt in Noors KYC software bedrijf Strise

07-11-2022 (10:43) - Economisch

Curiosity, een Nederlands venture capital fonds gefocust op vroege fase investeringen in AI-startups in Noord-Europa, maakt haar investering bekend in Strise, een Noors technologie bedrijf dat een van de leidende KYC platformen biedt. Gezamenlijk met andere investeerders is €3.3 miljoen beschikbaar gesteld om het technologische leiderschap in KYC van Strise uit te breiden in Europa.

Strise biedt banken en fintech’s een slim automatisering en workflow systeem om de KYC (Know Your Customer) screening van zakelijke klanten te verbeteren en versnellen en snel wijzigingen in de regelgeving te operationaliseren, om te voldoen aan de strenge AML- (Anti Money Laundering) en sanctiewetgeving.

"We zijn op een missie om ons toonaangevende KYC Intelligence System wereldwijd te introduceren. Onze technologie brengt op unieke wijze informatie over bedrijven en personen samen en biedt ongeëvenaarde inzichten voor screening en onboarding van zakelijke klanten; daarnaast zorgt het voor doorlopende klantmonitoring. Drie extreem dure problemen waar gereguleerde bedrijven mee te maken hebben. We geloven dat we op dit gebied een aanzienlijk verschil kunnen maken.", aldus Marit Rødevand, CEO en medeoprichter van Strise.
 


Bureaus

Media

Marketing