Refurbed presenteert jaaroverzicht van 2023

Refurbed presenteert jaaroverzicht van 2023

24-01-2024 (12:15) - Economisch

De scale-up Refurbed realiseerde exponentiële groei in alle sectoren. In juni bereikte refurbed een mijlpaal met een totale omzet van 1 miljard euro sinds de oprichting. Bovendien haalde refurbed in zijn grootste investering tot nu toe op, in totaal 54 miljoen euro in de Series C-financieringsronde. 

In februari van 2023 breidde Refurbed in Nederland uit naar de zakelijke markt. Daarnaast kwam refurbed met de zogeheten ‘Buyback'-optie, waarbij ze oude elektronica van bedrijven overkopen om deze te reviseren en uiteindelijk opnieuw aan te bieden. Het bedrijf wil met deze uitbreiding haar bijdrage aan een duurzame en circulaire economie vergroten door ook de hoeveelheid e-waste van de zakelijke markt terug te dringen en de verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Uit een enquête onder bestaande klanten van refurbed bleek dat bedrijven hun elektronische apparaten gemiddeld iedere twee jaar inruilen. Op deze manier kan dat op een duurzame en verantwoordelijke manier.

Investering

In november maakte refurbed bekend dat het een investering van 57 miljoen dollar (54 miljoen euro) heeft opgehaald. Deze Serie C-investering* werd geleid door bestaande investeerders Evli Growth Partners, C4 Ventures, All Iron Venture en Speedinvest, maar zag ook aanzienlijke deelname van verschillende nieuwe geldschieters. Met deze Series C-investering bedraagt de totale investering, inclusief startfinanciering sinds de oprichting van het bedrijf in 2017, bijna 116 miljoen euro (130 miljoen dollar). De boodschap is duidelijk: maak consumptie duurzamer.

 


Bureaus

Media

Marketing