Restaurantketen The Avocado Show failliet

Restaurantketen The Avocado Show failliet

19-07-2024 (15:02) - Economisch

De van oorsprong Amsterdamse keten van avocadorestaurants The Avocado Show, is failliet. Nog niet zo heel lang geleden waren er twintig Europese vestigingen. Corona en een verkeerde strategische keuze hebben het bedrijf de das om gedaan.

The Avocado Show werd in 2017 opgericht door ondernemers Ron Simpson en Julien Zaal. Het concept sloeg aan. Er werd vooral gewerkt met franchises, waarbij zelfstandige ondernemers tegen betaling het concept mochten gebruiken. Dat resulteerde in twintig restaurants in Nederland en daarbuiten, onder meer in Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Eind vorig jaar werd echter bekend dat The Avocado Show een groot deel van zijn restaurants al had gesloten, en dat er nieuwe sluitingen zouden volgen. Charlotte Spangenberg, sinds begin vorig jaar directeur van het bedrijf, schreef dat toen toe aan de gevolgen van de coronapandemie en "strategische fouten".

Moederbedrijf failliiet

Vorige maand sloot ook de in 2022 geopende vestiging in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam en nu is dus toch ook het moederbedrijf failliet. Uit de jaarrekening over 2023 die het bedrijf inleverde bij de Kamer van Koophandel blijkt daaruit dat The Avocado Show eind vorig jaar geen enkele financiële buffer meer had. Het eigen vermogen bedroeg bijna 6 miljoen euro negatief. 


Faillissementsdossier, RTL Z

Bureaus

Media

Marketing