Wayflyer koopt financieringsplatform voor content creators Peblo

Wayflyer koopt financieringsplatform voor content creators Peblo

06-05-2022 (10:57) - Economisch

Wayflyer, het op inkomsten gebaseerde groei- en financieringsplatform voor eCommerce bedrijven, heeft het financieringsplatform voor content creators Peblo overgenomen. Dankzij de overname neemt krijgt Wayflyer een belangrijke positie binnen de influencer marketing markt.
 
Er zijn wereldwijd ongeveer 2 mln. content creators die op jaarbasis gemiddeld $100.000 verdienen. Zij moeten echter vaak tot 120 dagen wachten om betaald te worden door partnermerken, wat de mogelijkheden beperkt om hun business te laten groeien. Peblo lost dit op door het verstrekken van financiering aan content creators en zo het gat te dichten tussen de initiële kosten en betaling door de klant. Klanten zijn in staat om facturen, merkdeals en uitgaven te bekijken op een gebruiksvriendelijk platform. Door creators in staat te stellen hun kosten te betalen en hun uitgaven aan content te verhogen, geeft Peblo hen de ruimte om ambitieuzere deals aan te gaan en hun groei te versnellen.
 
Wayflyer's overname van Peblo zal individuele content creators toegang geven tot zo’n $2 mln. aan financiering. Het bedrijf verwacht het komende jaar meer dan $500 mln. aan creators te verstrekken.
 

Aidan Corbett, CEO en Co-Founder van Wayflyer: "In 2026 zullen er naar verwachting wereldwijd 15 miljoen influencers zijn, dus de creator-markt is er een die te snel groeit om te negeren. Deze strategische overname betekent dat zowel online merken, als de content creators met wie ze samenwerken om hun producten op de markt te brengen, zullen profiteren van onze best-in-class underwriting, financiering en marketinganalyses. Ook stelt deze overname ons in staat om onze klanten een directe link te bieden naar de meest geschikte content creators die hun bedrijf kunnen laten groeien."


Bureaus

Media

Marketing