Werk-app Maqqie haalt 4 miljoen euro aan investeringen op

01-03-2022 (14:41) - Economisch

Scale-up Maqqie groeit ieder jaar exponentieel in omzet en wil de grootste werkgever van Nederland worden. Daarom is het bedrijf eind vorig jaar een investeringsronde gestart, waarmee 4 miljoen euro aan funding is opgehaald bij eigen aandeelhouders. Dat geld wordt de komende tijd gestoken in productontwikkeling en marketing waarmee de werk-app weer een stap dichter bij het behalen van hun ambitieuze missie komt.
 
Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie: "Wat Spotify is voor muziek, wordt Maqqie voor de arbeidsmarkt. Digitale transformatie zien we in nagenoeg alle markten. Ook de arbeidsmarkt gaat die kant op, ondanks weerstanden bij onder meer overheden en vakbonden. We kunnen het ons economisch en maatschappelijk niet veroorloven de voordelen onbenut te laten. Denk alleen al aan de schaarste van human resources. Platformisering van arbeid gaat zorg dragen voor een betere allocatie. Maqqie loopt daarin voorop. Ondanks de wetgeving die al jarenlang in figuurlijke zin over de datum is, is Maqqie compliant. We wachten niet op de overheid, wij jagen de vooruitgang aan."
 

Op zoek naar investeerders

Maqqie heeft eind 2021 een groeiplan neergelegd bij externe investeerders en hun bestaande aandeelhouders, waarmee ze funding wilde ophalen voor de komende periode. Er was enorm veel interesse van externe investeerders, wat het vertrouwen in de toekomst van de werk-app bevestigd. Uiteindelijk heeft Maqqie ervoor gekozen om deze ronde volledig door de bestaande aandeelhouders te laten invullen.

Bureaus

Media

Marketing