YB, voormalig Yoghurt Barn, sluit alle winkels

YB, voormalig Yoghurt Barn, sluit alle winkels

02-05-2023 (08:28) - Economisch

YB, voorheen Yoghurt Barn, sluit alle veertien vestigingen en gaat verder als franchiseorganisatie en leverancier van plantaardige producten. De twaalf medewerkers van het bedrijf, zij.inmiddels ontslagen. Toch geeft founer Wouter Staal de moed niet op. "Wij willen laten zien wat het is om klimaat positief te ondernemen en zo meer te geven dan te nemen."

Corona heeft de horeca locaties van YB geen goed gedaan. De passantenstromen in de winkelgebieden zijn niet meer op het pre-COVID niveau teruggekomen en ook werd er volgens oprichter Wouter Staal minder uitgegeven. Daarnaast is door inflatie de kostenstructuur flink toegenomen. De horeca locaties zijn daardoor verlieslatend geworden.

Om door te kunnen met haar missie besloot YB’s CEO Wouter Staal dit hoofdstuk af te sluiten en vooruit te kijken: “Wij willen laten zien dat je in foodservice impact kunt maken met lekker plantaardig eten. Wat het is om klimaat positief te ondernemen en zo meer te geven dan te nemen. Om continuïteit te borgen, onze missie uit te kunnen blijven dragen en zo maximale impact te realiseren hebben we besloten de verlieslatende Barns te sluiten”.

Toekomst

De coöperatie YB gaat verder met haar franchise operatie en gaat haar plantaardige productaanbod uitbreiden om in binnen- & buitenland patisserie, bake-off en zuivelvervangers te verkopen aan de foodservice markt, zoals het momenteel al doet via grossiers, aan grote cateraars en andere zakelijke afnemers.

Over YB
YB, opgericht in 2012, is een B Corp, Social Enterprise en Clipop gecertificeerde Nederlandse onderneming, die plantaardige producten buitenshuis brengt en klimaat positief opereert. Naast haar franchise activiteiten brengt het met haar YB Pro assortiment producten op de markt voor retail en foodservice om anderen in staat te stellen sneller de switch naar goed en lekker plantaardig eten te maken. Alle producten zijn klimaatpositief.


Bureaus

Media

Marketing