Disney koopt zich voor 1,5 miljard dollar in bij Epic Games

09-02-2024 (11:02) - Gaming

The Walt Disney Company koopt voor 1,5 miljard dollar een belang in Epic Games. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf gaat samenwerken met de maker van computerspel Fortnite om een 'games- en entertainmentuniversum' te creëren met games, shows en personages van onder meer Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar. 

De samenwerking creëert kansen voor Disnney omdat het ook een ionderdeel bevat waarmee gebuikers kunnen winkelen. "Dit markeert Disneys grootste stap in de wereld van games en biedt aanzienlijke kansen voor groei en uitbreiding", stelt directeur Bob Iger. 

content delen

Met de samenwerking kunnen gebruikers gamen en content met elkaar delen door middel van de Unreal Engine die is ontwikkeld door Epic Games. Deze software is in eerste instantie ontwikkeld voor schietspellen op de pc, maar wordt inmiddels ook gebruikt in andere gamegenres en in de film- en televisie-industrie.

Het is niet voor het eerst dat Epic Games samenwerkt met andere entertainmentbedrijven. Zo investeerden Sony en Kirkbi, het investeringsvehikel van de familie achter speelgoedfabrikant Lego, samen twee miljard dollar in Epic Games. Dat resulteerde in een Legovariant van Fortnite, een afzonderlijke game die binnen Fortnite gespeeld kan worden.

 


NOS