Internationale Judo Federatie geeft judopakken weg in Minecraft

10-10-2022 (16:27) - Gaming

Tijdens de start van het WK Judo heeft de Internationale Judo Federatie (IJF) haar nieuwe Minecraft experience gelanceerd. Jongeren worden in de game begeleid door judo-oprichter Jigoro Kano, waar zij worden uitgedaagd om zeven verborgen judobanden te vinden.

Spelers die de zwarte judoband weten te vinden, worden in de game beloond met een exclusief in-game judopak die zij kunnen gebruiken in Minecraft.

Om jongeren wereldwijd in aanraking te brengen met de geschiedenis van de judosport, heeft de IJF ‘The Mystery of the Kodokan’ gelanceerd in Minecraft. De Kodokan is de plek in Tokyo, waar de judosport in 1882 begon. De Minecraft experience is het vervolg op de ‘Mystery of the Budokan’, waar tijdens de Olympische Spelen in Tokyo vorig jaar de Olympische judotempel centraal stond. Tijdens die campagne ontdekten ruim twee miljoen unieke spelers de waarden van het judo via Minecraft.

Vlad Marinescu, Director General van de Internationale Judo Federatie: “Tijdens de Olympische Spelen in Tokyo vorig jaar lanceerden we ‘The Mystery of the Budokan’, waar meer dan 90% van de bezoekers voor het eerst in aanraking kwam met judo. Door het succes hiervan waren we verheugd om de interesse op te wekken van de Kodokan om de historische geboorteplek van het judo te promoten onder de jeugd.”

Kevin Loos, creative lead van gaming media agency The Invaders, dat de campagne ontwikkelde: “Wij zijn erg blij dat we samen met de Internationale Judo Federatie een vervolg kunnen geven aan onze aanpak om het Minecraft kanaal te benutten om kinderen via gaming in aanraking te laten komen met de waarden en historie van de judowereld.”

Minecraft spelers wereldwijd hebben twee maanden de tijd om het exclusieve ingame judopak te verdienen. ‘The Mystery of the Kodokan’ als Minecraft wereld blijft na die tijd wel beschikbaar om te betreden.