Cinetree viert 10-jarig bestaan met de lancering Cinetree Foundation

Cinetree viert 10-jarig bestaan met de lancering Cinetree Foundation

15-10-2024 (16:40) - Inclusiviteit

Dit jaar bestaat filmplatform Cinetree 10 jaar. Opgericht in 2014 door actrice Hanna Verboom als een plek waar mensen niet alleen films kijken, maar ook actief bijdragen aan het creëren en verspreiden van verhalen die verandering teweegbrengen in de wereld.

Ter ere van dit jubileum lanceert het platform de Cinetree Foundation. Een stichting die zich richt op het genereren van 'Actieve Hoop' in de samenleving door middel van impactvolle filmproducties over klimaat, mentale gezondheid en diversiteit en inclusie.

Hanna Verboom, oprichter van Cinetree: “Het succes van onze Cinetree Originals heeft ons geïnspireerd om een stap verder te gaan. We willen nog meer impactdocumentaires over maatschappelijke thema's creëren. 'Actieve Hoop’ is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. In een wereld vol negativiteit willen wij juist laten zien waar het hoopvolle perspectief ligt, en daar een camera op richten."

De Cinetree Foundation

Met een community van makers, impactprofessionals, NGO’s en B-corps zet de Cinetree Foundation samen de productie van films in als middel voor positieve verandering. De films vertellen het hoopvolle perspectief. De bijbehorende impactcampagnes laten het verhaal vliegen en roepen op tot actie. De leden en partners helpen het verhaal haar publiek te vinden. Het bestuur van de stichting bestaat uit een diverse groep experts en betrokkenen uit de film- en impactwereld, die zich inzetten voor deze missie: Willemijn Verloop, Ikenna Azuike en Arno Otto.

Optimistisch vooruitzicht

Verboom: “Toen ik 10 jaar geleden besloot om mijn carrière als actrice op te geven en al mijn spaargeld te investeren in een idee dat weinig mensen begrepen, had ik nooit durven dromen dat we hier nu zouden staan. Ik ben enorm trots op wat we met Cinetree hebben bereikt: prachtige films delen, onze eigen documentaires maken die duizenden mensen hebben geraakt, en een financieel gezond bedrijf bouwen zonder externe hulp of commerciële exits. Maar het meest trots ben ik op ons gedreven team en onze fantastische community van leden, filmmakers en impactmakers. Samen zijn wij Cinetree."

Met de lancering van de Cinetree Foundation en de viering van haar 10-jarig bestaan is Cinetree klaar voor de volgende fase van haar reis. De toekomst belooft nog veel meer hoopvolle verhalen en betekenisvolle films die de kracht hebben om echte verandering teweeg te brengen.

In gesprek met Humberto