'Check je ballen' campagne van FC Emmen wint Voetbal Geeft Prijs

05-09-2023 (14:33) - Komkommernieuws

Mooi nieuws voor FC Emmen. De eredivisieclub ontving tijdens de Eredivisie Awards 2023 de Voetbal Geeft Prijs voor het maatschappelijk project Check je ballen.

De Drentse club wint 50.000 euro van de VriendenLoterij. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de eredivisieclub met het meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijk project. Via Check je ballen creëert FC Emmen bewustwording en bekendheid voor zaadbalkanker onder jonge mannen. Op de tweede en derde plaats eindigden SC Cambuur (30.000 euro) en RKC Waalwijk (20.000 euro).

Bewustzijn verspreiden

Jos Schaart, Manager MVO FC Emmen: 'Via Check je ballen willen we mannen oproepen om hun ballen te checken, want dit is niet altijd vanzelfsprekend. Met deze bijdrage gaan we de regio in om die boodschap en het bewustzijn verder te verspreiden, bijvoorbeeld op scholen en bij sportverenigingen.'
De jury, bestaande uit Humberto Tan (presentator), Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij) en Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN), koos de winnende drie clubs uit de tien inzendingen. 'FC Emmen creëert met Check je Ballen op een unieke en spraakmakende manier aandacht voor een belangrijk gezondheidsthema. Het project is duidelijk opgezet, schaalbaar naar de gehele regio en kende een opvallende en impactvolle publiekscampagne,' aldus de jury.

Extra 15.000 euro

De jury is onder de indruk van de kwaliteit van alle inzendingen dit jaar. Daarom ontvingen alle tien de eredivisieclubs die meedongen naar de Voetbal Geeft Prijs een extra bijdrage van 15.000 euro. Voor FC Emmen, SC Cambuur en RKC Waalwijk komt dit bedrag boven op de al gewonnen prijs. De VriendenLoterij stelt dit bedrag beschikbaar als stimulans voor eredivisieclubs om te blijven werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving.