Dit zijn de 'Lelijkste websites van het jaar'

Dit zijn de 'Lelijkste websites van het jaar'

04-07-2024 (16:20) - Komkommernieuws

De 'Lelijkste websites van het jaar' zijn bekend. De site van Taxi Poll uit Groningen ging er in de door Hostnet georganiseerde verkiezing met de juryprijs vandoor. De website van Met Alle Liefde uit Purmerend kreeg de meeste stemmen van het publiek.

De twee websites werden gekozen uit meer dan 250 genomineerden. Onder de genomineerden zaten veel lokale ondernemers en clubs, maar ook grote namen als Marktplaats, 123inkt.nl, en de site van Hostnet zelf. Hostnet heeft de winnaars van de ludieke verkiezing een complete restyling van hun website aangeboden, verzorgd door hun eigen webdesigners. Hiermee wil de hostingprovider laten zien dat een mooie en goedwerkende website voor iedereen binnen handbereik ligt.

Visitekaartje

Sara Mars van publieksfavoriet metalleliefde.com is erg blij met de prijs: “Ik heb mezelf genomineerd omdat ik net onderweg ben als ondernemer en wel een goed visitekaartje kon gebruiken.” De huidige site van Mars is eerder basic dan lelijk te noemen, al zal de kleurencombinatie van roze en bruin niet bij iedereen in de smaak vallen.
Mars: “Ik weet ook wel dat mijn site niet de allerlelijkste is, maar ik hikte er al maanden tegenaan om mijn website onder handen te nemen. Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Gelukkig heeft mijn netwerk me enorm geholpen door massaal op mij te stemmen.”
Mars’ nieuwe website wordt een portaal waarop ze haar verschillende werkzaamheden presenteert. Naast zelfstandig trouwambtenaar werkt ze als schrijver van levensverhalen. Mars: “De eerste ontwerpen zien er heel goed uit, dus ik heb er alle vertrouwen in.”

‘Prachtig’

Klaas Groeneveld, die met taxipoll.nl de juryprijs in de wacht sleepte, heeft geen behoefte aan een nieuwe website. “Ik vind het prachtig dat ik gewonnen heb. Het betekent dat mijn site er heerlijk tussenuit springt. Als ik een nieuwe zou laten maken, wordt het er één van de honderd, want al die websites zien er tegenwoordig hetzelfde uit.”
De site van Taxi Poll, met bewegende wereldbollen en glimmers, de galmende stem van Groeneveld die het telefoonnummer voorleest, én een webcam gericht op de Groningse Grote Markt, lijkt uit een andere tijd te komen. Dat is ook zo, bevestigt Groeneveld: “Ik heb de site in 2005 zelf gebouwd met Notepad. Elk lettertje en dingetje heb ik zelf getypt of gekopieerd. In het begin was het nog veel erger.” Inmiddels heeft hij al jaren niets meer aan zijn website gedaan, mede omdat hij zijn wachtwoorden kwijt is.
Maar Groeneveld hoeft zoals gezegd geen gerestylede website en wil ook geen andere prijs in ontvangst nemen. Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt heeft, loopt zijn taxibedrijf nog goed. Een nieuwe website hoeft van hem alleen niet meer zo nodig. De waarde van zijn prijs wordt daarom geschonken aan een goed doel naar keuze.