Margriet viert 85-jarig jubileum

27-09-2023 (08:00) - Komkommernieuws

Margriet bestaat 85 jaar. Het magazinemerk, dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot magazine van het jaar, viert deze mijlpaal met een dubbeldik jubileumnummer, met o.a. de winactie ‘Margriet viert 85 dagen feest’ en een exclusief katern met Oma Duck als gasthoofdredacteur.

Daarnaast lanceert Margriet het digitale Margriet Museum, waarin wordt teruggeblikt op haar rijke geschiedenis en de grote maatschappelijke impact die het merk maakt. Op 30 september 1938 rolde de eerste Margriet van de persen. In een paar decennia groeide het weekblad uit tot een van de grootste vrouwenbladen van Nederland, wat het nog steeds is. Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. “Margriet halverwege droeg de vorige eeuw bij aan de vrouwenemancipatie door vrouwen te informeren over de mogelijkheden van betaalde arbeid, anticonceptie en kinderopvang. En vandaag de dag door zich in te zetten tegen leeftijdsdiscriminatie en de wijze waarop oudere vrouwen veelal worden geportretteerd.”

60 boven 60

In het dubbeldikke jubileumnummer worden de winnaars van de 60 boven 60 bekend gemaakt en geïnterviewd. Eerder dit jaar publiceerde Margriet een lijst met 60 vrouwen boven de 60 jaar, die grote maatschappelijke impact maken, opgedeeld in zes categorieën. Lezeressen konden vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet via margriet.nl

Oma Duck als gasthoofdredacteur

Een unieke samenwerking met Donald Duck: in Margriets jubileumnummer komt een speciaal katern met Oma Duck als gasthoofdredacteur. Oma Duck viert in dezelfde week haar 80ste verjaardag. In de strip wordt oma uitgenodigd op de redactie van haar favoriete tijdschrift Madelief, waar ze erachter komt dat de hele redactie is uitgeschakeld door voedselvergiftiging. Ze besluit al haar vriendinnen op te trommelen om de jubileumuitgave af te maken, zodat die alsnog kan uitkomen. Zo redt Oma Duck de dag!