Pissende IJsbeer nu te koop!

13-09-2023 (14:27) - Komkommernieuws

De asociale ijsbeer die op de kade van Museum Flehite de gracht in staat te pissen is inmiddels een begrip in Amersfoort. Degene die deze humeurige ijsbeer wel een plekje in zijn huis wil geven kan nu zijn kans grijpen.

Het schaalmodel van de 'Pissende IJsbeer' van Florentijn Hofman is nu te koop. Hij is gemaakt van hoogwaardig neolith (gesinterd steen) in een beperkte oplage van 50 stuks. Het beeld (ca 30 cm hoog) is nu exclusief verkrijgbaar in de museumwinkel van Museum Flehite. Prijs: €450,-.

Op 12 oktober is er een Artist Talk met Florentijn Hofman. Bij deze gelegenheid worden de beelden van de 'Pissende IJsbeer' gesigneerd.

Artist Talk Florentijn Hofman op 12 oktober

Voor wie meer wil weten over de kunstenaar van de ijsbeer bij Museum Flehite is er op donderdag 12 oktober om 15 uur een Artist Talk met Florentijn Hofman in Amersfoort. Onder het genot van een hapje en een drankje vertelt hij over zijn werk. Bij deze gelegenheid zal Hofman ook de serie kleine ijsberen signeren.

Hofman is wereldwijd bekend geworden met zijn Rubber Duck. De sterk uitvergrootte vriendelijke badeend werd over de hele wereld tentoongesteld, in diverse havens in Europa, Azië en Australië.
Voor de tentoonstelling Kunt & Zoo in Museum Flehite maakte de kunstenaar de Pissende IJsbeer die sinds de zomer aan de gracht bij het museum staat.

Korte metten

Met de pissende ijsbeer maakt Florentijn Hofman korte metten met het aaibare imago van dit machtige en brute dier. Die bruutheid én de plek waar de beer zich bevindt, passen perfect bij het onderwerp waar het hier om draait: de opwarming van de aarde. Het ijs smelt, de leefomgeving van de ijsbeer wordt kleiner en kleiner. Deze ijsbeer heeft zijn natuurlijke omgeving verlaten en is aan wal gestapt op de kade van Museum Flehite, midden in de stad. Het beest gedraagt zich asociaal in de mensenwereld. Net zoals de mensen zich gedragen in de leefomgeving van de dieren.

Kunst & Zoo

De reusachtige ijsbeer is onderdeel van de familietentoonstelling Kunst & Zoo. Deze is van 8 juli t/m 19 november te zien om te vieren dat DierenPark Amersfoort 75 jaar bestaat. De familietentoonstelling gaat over de fascinatie van de mens voor het dier. Grappige, ontroerende en aangrijpende verhalen van medewerkers en bezoekers van DierenPark Amersfoort laten zien hoe de kijk van de mens op het dier in de afgelopen 75 jaar is veranderd. Hun liefde en respect voor de natuur wordt gedeeld door de exposerende kunstenaars. Zij onderzoeken de actuele kwetsbare balans tussen mens en dier.

Praktische informatie Artist Talk

Datum: donderdag 12 oktober van 15.00 - 16.30 uur
Locatie: Westsingel 48 Amersfoort (tegenover Museum Flehite)
Prijs: Tickets a € 10,- (inclusief koffie/thee en iets erbij) zijn verkrijgbaar op www.museumflehite.nl.
Het aantal tickets is 40.