Trein met Europarlementariërs maakt pitstop bij Disneyland

17-10-2023 (16:39) - Komkommernieuws

Zijn ze betrapt op een geheim Europarlementariër-uitje, of kwam het echt door een wisselstoring? Een trein die vol zat met Europarlementariërs en opweg was naar Straatsburg, kwam per ongeluk bij Disneyland terecht.  

NOS.nl meldt in een artikel op hun site dat de trein normaal gesproken iedere maand door het Europees parlement wordt afgehuurd en van Brussel naar Straatsburg rijdt. Bij de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs wordt normaal gesproken extra stop gemaakt, maar bij het station Marne-la-Vallée Chessy bij Disneyland niet. 

Space Mountain

Helaas voor de parlementsleden mochten ze de trein niet uit om een achtbaan te pakken. De inzittende konden in de verte wel de Space Mountain zien zeggen ze. "Het viel mij op dat de trein dit keer niet stopte bij Charles de Gaulle", vertelt Europees parlementslid Samira Rafaela (D66) aan de NOS. "We stonden met een groepje parlementsleden in de restauratiewagen en een medewerker van de trein kwam binnen die in het Frans zei dat we een verkeerd spoor te pakken hadden."