HAK lanceert rode kool en rode bieten zonder toegevoegd suiker en zout
25-09-2018 (19:29) - Marketing
Als onderdeel van haar missie om mensen op een zo gezond mogelijke manier lekker en gemakkelijk meer groenten en peulvruchten te helpen eten, zet HAK als eerste in de markt voor rode kool met appel en rode bieten een nieuwe receptuurstandaard neer.
Naast de klassieke bestsellers komt de groentefabrikant uit Giessen met twee nieuwe producten die geen toegevoegde suikers en zout meer bevatten maar lekker gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, specerijen en azijn. De totale hoeveelheid suikers wordt in de nieuwe recepturen alleen nog gevormd door de natuurlijke suikers aanwezig in de rode bieten, rode kool en appelen. Hiermee passen de nieuwe producten ook in de aanbeveling van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
De traditionele varianten Rode Kool met Appel en Rode Bieten blijven overigens gewoon in het assortiment. Zoals vastgelegd in het meest recente convenant tussen conservenproducenten in 2017 heeft HAK in deze klassiekers de suikers en het zout ook fors gereduceerd: de suikers tot 20% en het zoutgehalte tot 40%.
De nieuwe Rode Kool met Appel 0% en Rode Bieten 0% komen in potten van 370 ml, en stromen de komende maanden de supermarkten in.