Valess opent vegetarische pop-up kitchen

Valess opent vegetarische pop-up kitchen

01-03-2023 (10:30) - Marketing

Vleesvervangerproducent Valess opent een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vegetarische Valess gerechten exclusief via Uber Eats bestellen.

De pop-up kitchen is een pilot en is geopend van 2 maart t/m 2 april.

Het menu

Het menu van de Valess pop-up kitchen bestaat uit zes gerechten uit verschillende keukens. Op het menu staat bijvoorbeeld ‘the Dutch Master’, bestaande uit aardappelpuree, rode kool en de Gouda Schnitzel van Valess. Daarnaast is er ook keus uit de ‘The Purplelicious burger’, met de Valess Crispy Chicken Style Burger, of een snack bucket met Valess Crispy Sticks, Crunchy Tenders en Crispy Bites.

Laagdrempelig

Nederlanders eten steeds vaker vegetarisch en Valess dat de vraag naar vleesvervangende producten blijft toenemen. Tegelijkertijd blijkt uit een onderzoek van Markteffect, dat 44% van de Nederlanders nog dagelijks vlees eet. Uit onderzoek van het FoodService Instituut blijkt daarnaast dat steeds meer Nederlanders hun avondmaaltijd buiten de deur eten of bestellen. Met deze pilot wil Valess ook mensen die maaltijden bestellen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vegetarische gerechten. 


Bureaus

Media

Economisch