‘ESPN Voor Alle Fans’: Coming Out Dag 2023

03-10-2023 (13:09) - Media

In het weekend van 6 tot en met 8 oktober staat ESPN in het teken van Coming Out Dag. Met de campagne ‘ESPN Voor Alle Fans’ betuigt de zender steun aan de LHBTIQ+ gemeenschap en hun acceptatie binnen het voetbal.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig voelen. Op school, op straat, op het werk en in de sport. Met de campagne ‘ESPN Voor Alle Fans’ willen Eredivisie Media & Marketing en ESPN hier een positieve bijdrage aan leveren in de voetbalwereld. De campagne loopt ieder jaar op twee momenten in het voetbalseizoen: in oktober (Coming Out Dag) en in maart rondom de Internationale Dag ter bestrijding van Racisme & Discriminatie.

Coming Out Dag

Coming Out Dag is een internationale feestdag (11 oktober) waarop wordt gevierd dat iedereen volledig zichzelf kan en mag zijn, binnen en buiten de voetbalwereld. Om hier aandacht voor te vragen gebruikt ESPN gedurende het weekend van 6 t/m 8 oktober daarom het speciale ‘ESPN Voor Alle Fans’ logo en vormgeving, die tijdens interviews ook terugkomt op de microfoons en op de speldjes die worden gedragen door ESPN-presentatoren, verslaggevers en analisten. De boodschap wordt verder ondersteund op de LED-boarding in de stadions, website en app, ESPN social media en met redactionele artikelen en reportages. Ook is de programmareeks ESPN Bondgenoten te zien, een driedelige serie waarin voorvechters zijn te zien die zich inzetten voor een meer inclusieve voetbalwereld. 


Bureaus

Marketing

Economisch