FCR Media neemt Youvia over

14-03-2022 (11:40) - Media

Digitaal marketingbureau FCR Media neemt het bedrijf Youvia over en maakt daarmee een geografische uitbreiding op de Nederlandse markt mogelijk. De overname was een logische stap, aangezien de bedrijven van FCR Media en Youvia een grote strategische fit hebben. Bovendien beheren beide bureaus de grootste bedrijvengidsen van hun land - zowel FCR Media als Youvia de digitale versie van De Gouden Gids en Youvia van De Telefoongids.
 
FCR Media is de nummer 1 in digitale marketing voor zelfstandigen en KMO's en stelt 250 mensen tewerk in België. FCR Media neemt het Nederlandse Youvia over. De bedrijven hadden in het verleden een zeer vergelijkbare scope: ze bieden beide een one-stop shop van digitale marketing oplossingen en geven advies aan KMO's hoe ze nieuwe klanten kunnen winnen en hun zakelijk succes kunnen vergroten. Daartoe hebben ze een breed scala aan producten die KMO’s helpen met het hele proces van digitale marketing, waaronder websites & webshops, SEO, SEA, social media marketing en review management. De twee bedrijven bieden hiervoor ook regelmatig dezelfde tools aan.
 
"De missie van beide bedrijven komt overeen: We ondersteunen beide bedrijven om succesvol te zijn in het digitale tijdperk met zijn ontelbare en continue veranderingen op het gebied van media en marketing. We willen ervoor zorgen dat een kmo of bedrijf gevonden wordt waar potentiële klanten op zoek zijn naar een aanbieder van de gewenste producten of diensten. Gecombineerd en profiterend van onze synergieën kunnen we onze markten nog beter bedienen," zegt Jon Martinsen, CEO van FCR Media. 
 
 "Wij zijn zeer verheugd dat Youvia deel gaat uitmaken van FCR Media. Dit geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan onze propositie en onze digitale ambities te versnellen. Wij danken ook European Directories en Triton Partners voor de afgelopen 10 jaar waarin wij ons marktleiderschap in Nederland hebben kunnen voortzetten en kijken uit naar het volgende hoofdstuk werken met onze Belgische collega's in de toekomst", aldus Raymond van Eck, CEO van Youvia.

 


Bureaus

Marketing

Economisch