Joshua Nolet (Chef’Special) organiseert online protest op instagram voor gevluchte weeskinderen

15-05-2020 (14:30) - Media

Frontman van de populaire Nederlandse band Chef’Special spreekt zich uit tegen het beleid van de Nederlandse regering om 500 minderjarige Griekse vluchtelingen geen onderdak te bieden in Nederland. Uit protest zal Nolet aanstaande maandag 18 mei om 11.55 uur vijf minuten live op Instagram in stilte protesteren. Hij roept vrienden en bekenden op zijn actie te steunen en hetzelfde te doen. Tim Hoffman, Typhoon, Suzan en Freek, Hannah Verboom, Dennis van der Geest, Teske de Schepper, Klaas van Kruistum en Giel Beelen hebben hebben aangeven aanstaande maandag de actie te steunen.
 
Op dit moment verblijven er duizenden minderjarige vluchtelingen zonder ouders in de overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland. Enkele maanden geleden heeft Griekenland een noodoproep gedaan aan Europese landen om de ergste gevallen - ruim 2500 kinderen - op te nemen. Momenteel hebben elf Europese landen toegezegd om kinderen onderdak te bieden, maar ondanks de bereidwilligheid van ruim 60 Nederlandse gemeenten en politici uit linkse en rechtse hoek heeft het Nederlandse kabinet besloten geen enkel kind toe te laten.
 
“We leven in een van de rijkste en meest welvarende landen van Europa, maar op dit moment schaam ik me voor hoe weinig we voor elkaar krijgen. Ik schaam me voor het gebrek aan empathie en politieke wil om ons te bekommeren om de 500 wezen in Griekenland. Ik heb het over de minderjarige vluchtelingen die zonder ouders wegkwijnen in overvolle vluchtelingenkampen.” Aldus Joshua Nolet. “Ik ben een paar keer in Lesbos geweest, één keer alleen en één keer met de band. Toen was de situatie al schrijnend, het is nu nóg erger. Juist in tijden van crisis moeten we ons hart open houden en solidariteit tonen met de meest kwetsbaren; kinderen die een groot risico lopen verhandeld te worden of in de prostitutie te belanden.”  
 
 
Foto Rona Lane

Bureaus

Marketing

Economisch