Restyling FD Persoonlijk wil weerwoord bieden aan polarisatie

08-09-2023 (07:00) - Media

FD Persoonlijk, het weekendmagazine van Het Financieele Dagblad, verschijnt met ingang van komend weekend in opgefriste vorm. Het magazine zet steviger in op maatschappelijke betrokkenheid en presenteert nieuwe columnisten en rubrieken. De lancering van het vernieuwde magazine vond gisteren plaats.

Het vernieuwde FD Persoonlijk kenmerkt zich door opvallende fotografie en heldere vormgeving. Ook verbreedt de redactie de pijlers cultuur en lifestyle en maakt maatschappelijke betrokkenheid tot een vaste waarde van het magazine. Dat komt onder meer naar voren in de nieuwe rubriek ‘De ontmoeting’, waarin twee deskundigen in gesprek gaan over kwesties waarover zij van mening verschillen – bijvoorbeeld de jacht, het vrouwenquotum of de vliegtaks. De rubriek is een reactie op polarisatie in de samenleving laat zien dat je ook nader tot elkaar kunt komen als je anders over zaken denkt. De bekende illustrator Noma Bar, onder andere werkzaam voor The Guardian en de man achter de boekomslag van The Handmaid's Tale, maakt de bijbehorende illustraties.

‘De vernieuwingen markeren de volgende stap voor FD Persoonlijk’, zegt Thomas de Heide, chef FD Persoonlijk. ‘Het debuutnummer weerspiegelt de veelzijdigheid van onze samenleving. Met de nieuwe opzet zijn we nog beter in staat om de drukbezette FD-lezer slimme inzichten op te laten doen, een spiegel voor te houden en op de hoogte te brengen van zaken die het leven mooi maken.’

 

Eerste editie

De eerste vernieuwde FD Persoonlijk verschijnt op zaterdag 9 september. Daarin maken ook de nieuwe columnisten Sholeh Rezazadeh (auteur van ‘De hemel is altijd paars’) en Joris van Os (schrijver, dichter en vertaler) hun opwachting. In deze editie vertelt kunstenaar Iriée Zamblé over de Afrikaanse diaspora, blikt vertrekkend VU-voorzitter Mirjam van Praag terug op haar jeugd en tijd bij de universiteit, en wordt het effect belicht van een bestaan zonder vast ritme.

 


 


Bureaus

Marketing

Economisch