Videoland komt met documentaireserie André Hazes

29-09-2022 (13:59) - Media

Videoland zendt vanaf 20 oktober een vijfdelige documentaireserie uit over André Hazes (junior). Documentairemaker Cheeru Mampaey volgde hem twee jaar lang tijdens een moeilijke periode in zijn leven. De serie gaat op 19 oktober in première bij Tuschinski in Amsterdam.

‘André Hazes’ is geregisseerd door Cheeru Mampaey en geproduceerd door Het Konijn. Documentairemaker Cheeru Mampaey: “De oorspronkelijke intentie van de documentaire was het verhaal te vertellen van de opstart van André Hazes tijdens corona richting zijn “De avond van je Leven” in Ahoy 2021. Toch liep het leven net even anders. Ik kreeg de kans om André van heel dichtbij te volgen, ook tijdens zijn burn-out en struggle met verslavingen. Dit zorgt voor een document waarbij de kijker een André te zien krijgt die ze nog niet kennen.” 

Het echte verhaal

In de serie is een zelfreflecterende en kritische André zichtbaar, kijkend naar de eerste beelden die voor zijn documentaire zijn gefilmd. In deze tijd speelden zijn verslavingen?een grote rol in zijn dagelijks leven en dat van zijn naasten. Door te?reflecteren op deze voor hem schrijnende beelden, wordt duidelijk hoe hij zich destijds eigenlijk voelde en hoe het leven van André er de afgelopen twee jaar uit heeft gezien.

Andere documentaireseries

Naast ‘André Hazes’ zijn onder andere documentaires over Boef, Ronald Koeman, Akwasi, Fred van Leer en Loiza Lamers te zien bij Videoland

Beeld: Set Vexy


Bureaus

Marketing

Economisch