Talent Tracks eerste internationale partner van leerplatform Rakoo

12-12-2023 (11:43) - Opleidingen

Vanaf vandaag is Talent Tracks de eerste Belgische partner van digitaal leerplatform Rakoo. “Samen je leercultuur inhoud, vorm én meetbaarheid geven bij organisaties. Dat is de missie van deze nieuwe samenwerking”, aldus Koen van Talent Tracks.

In Nederland is Rakoo al een tijdje bekend, maar nu trekt het online leerplatform dus ook de grens over. First stop, Hoogstraten, met Talent Tracks als eerste Belgische partner en onder meer de coöperatie of veiling van Hoogstraten als klant

Digitale wereld

“Ik ben heel blij met dit partnership. We willen leren makkelijk, digitaal en meetbaar maken. Met onze samenwerking heb je in 1, 2, 3 een vlotte leeromgeving voor al je medewerkers. Je kan met AI leermodules aanmaken, al je opleidingen meten en zelfs via je smartphone leren,” zegt Danny van Rakoo. “Aangezien leren ook steeds visueler wordt, is een partner als Talent Tracks dubbel interessant. Zij hebben hun eigen video- en podcaststudio en maken leercontent op maat. Zo kan je als organisatie meteen je eigen leervideo’s of podcast-serie maken.”

Video’s en podcasts

Momenteel bouwt Talent Tracks een studio bij Würth in Turnhout en Sony Music in Brussel, maar ook bij Voka en bij Nies Cools vind je onze video- en podcaststudio. Meer en meer organisaties begrijpen dat een eigen academy de toekomst is. En dat talent op verschillende manieren wil leren. Het is belangrijk om dit professioneel aan te pakken. Daarvoor kan je beroep doen op een rist toptrainers. Onder meer Mark Uytterhoeven traint je op spreken voor camera. En ook Koen en Geert trainen je talent. Zo schreef Geert het boek ‘Presenteren met impact’ en geeft Koen de workshop ‘Storytelling for business’.

Leertrajecten

Met je eigen leerplatform houdt iedereen het overzicht en doe je geen dubbel opleidingswerk meer bij elke nieuwe werknemer. Je werkt dus dus veel efficiënter. Sinds de Arbeidsdeal is een vast opleidingsplan trouwens ook verplicht, dan pak je het best meteen goed aan”, zegt Danny.

“Daarbovenop helpt het je in het vinden en houden van talent. Want talent wil meer dan een loonbriefje. Ze willen een persoonlijk ontwikkelingsplan met fun, feedback en frictie. Met een edtech-platform als Rakoo ontwikkel je snel een eigen online academy en zorg je voor een simpel maar effectief opleidingsverhaal,” zegt Koen.

Bijscholing

In vergelijking met Europese landen loopt België achter in structureel leren. Alle studies wijzen erop. “Meer en meer KMO’s in België maken zich nu klaar voor een echte leercultuur”, zegt Geert. “Want leren stopt nooit."

Dankzij deze samenwerking met Rakoo zijn we klaar om groeibedrijven slim en efficiënt te ondersteunen. Groeibedrijven met ambitie, die begrijpen dat bijleren de beste verdediging is in de war, nee, love for talent.”