East Side schakelt voor Shimano interactief naar het nieuwe jaar

22-12-2022 (12:20) - Partnerbijdrage

Shimano Europe sloot 2022 af met een spetterend eindejaarsfeest voor haar medewerkers verspreid over Europa. Concept en productie waren in handen van East Side.

Interactieve game met live en online competitie en verbinding

Hoe creëer je een onvergetelijk online event, waarbij de grens tussen online en live vervaagt? En waarbij alle medewerkers van Shimano Europe écht meedoen en plezier hebben? East Side vond de oplossing in een interactief bordspel op een levensgrote LED-vloer, met de vijf Shimano Executive Committee-leden als fysieke pion in de studio. Elke pion vertegenwoordigde de willekeurig ingedeelde online achterban van de Shimano-collega’s. En om de stem van het online team extra goed te laten horen in de studio, assisteerden vijf sidekicks (acteurs) de Exco-leden.

Inhoud en fun in mooie balans

Alle spelvragen linkten met een tv-waardige knipoog naar Shimano. Verrassende AV-content en veel onverwachte props zorgden voor hilariteit, zowel online als in de studio. De spektakelshow stond onder de bezielende leiding van showhost Karl Raats en werd op maat omlijst door live muziek van De Jongens van Je Weet Wel. Het uur vloog voorbij!

Bas Meuleman van NXT Studio’s : ‘Voor onze studio was dit verreweg het leukste event van het jaar. Als regisseur is het heerlijk om uit te mogen pakken met veel camera’s, een LED-vloer, een mooi decor en fantastische content met humor en verrassing. Dit programma had qua uitstraling primetime op landelijke televisie niet misstaan.

Drie nieuwe  toepassingen

Op het eventplatform voegde East Side’s partner Invitado speciaal voor dit event drie nieuwe toepassingen toe, zodat de interactie met de thuisspelers optimaal benut kon worden. Van de virtuele teams werden de online teamgenoten via de eigen webcam in een teammatrix in beeld gebracht. Elk team beschikte binnen het platform bovendien over een per team afgeschermde teamchat voor overleg. En de pollresultaten, waarmee de Shimano-collega’s vanuit huis hun spelers in de studio ondersteunden, werden – eveneens uitgesplitst per team – in de uitzending getoond.


Kim Edwards, Corporate Communicatie Manager Shimano Europe: ‘East Side – ik noem ze al jaren “de dames van de leuke ideeën” – heeft weer een topprestatie voor ons geleverd. De energie en bevlogenheid in het voortraject kwamen optimaal tot hun recht op de productiedag zelf, zowel in de show als in de crew. De reacties van de ruim 600 Shimano-collega’s, die massaal meededen met meer dan 1600 interacties in 1 uur, zijn hartverwarmend. We kijken terug op een geweldige Shimano-waardige afsluiting van het jaar.’