Eerste internationale kampioenschap seahiking in Den Haag

06-06-2023 (15:21) - Awards

Anderhalf jaar geleden ging Diederik Veerman de Noordzee in. Gehuld in een wetsuit en uitgerust met een peddel liep, dook, zwom, draaide en sprong hij door de branding. Zo was op 6 november 2021 in Scheveningen seahiking geboren.

Inmiddels heeft in Den Haag het eerste ‘internationale kampioenschap’ plaatsgevonden waarin twee influencers uit thuisland Nederland het opnamen tegen een duo uit België.

Inttense Warming up

Na een intensieve warming up, zowel in het water als op het droge, konden de twee teams zich naar het natte strijdtoneel begeven. Team Nederland bestond uit het duo Eliane Roest en Iris Vermeij en team België uit Karen Michiels en Sigrid Rijckoort. Met de frisse Noordzee tot aan hun middel en peddels in de aanslag maakten ze zich ze klaar voor de strijd waarbij ze in drie minuten tijd zo actief en creatief mogelijk in de Noordzee moesten te bewegen. Het was een bewolkte dag begin mei 2023, maar dat mocht de pret niet drukken, en de duo’s waren elk gebrand op de overwinning.

Zuiderburen 

Het kwam uit op een beslissing waarbij de éénkoppige jury in de vorm van Veerman een winnaar moest kiezen. Veerman, eigenaar van Coastal Gym de eerste strandsportschool van Nederland, verkoos België als winnaar. Hij zei: “Door hun creativiteit en innovatie van de sport hebben zij terecht deze historische titel in de wacht gesleept.”
Het Belgische duo vloog elkaar in de armen toen ze de uitslag hoorden. Team Nederland feliciteerden hun zuiderburen van harte met hun titeloverwinning.

Spelen met de elementen

Veerman vervolgde: “Het doel van seahiking is niet zozeer om je zo snel mogelijk voort te bewegen maar juist om te spelen met het water en de elementen om je heen. Het is een intensieve sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Een seahiking-wedstrijd kun je het best vergelijken free running, waarbij je punten ontvangt voor de meest creatieve bewegingen.” Het kampioenschap seahiking was onderdeel van een tweedaagse beach battle tussen Nederland en België waarbij de veelzijdigheid van de Haagse kust werd ontdekt, georganiseerd door het marketingbureau van The Hague & Partners