Noordzee visboxen Wild 'n Zilt vanaf nu te koop bij Landmarkt

Noordzee visboxen Wild 'n Zilt vanaf nu te koop bij Landmarkt

17-04-2023 (12:38) - Sustainable

Op zaterdag 15 april heeft Landmarkt in Amsterdam de eerste kist vis van Wild ’n Zilt ontvangen. De Amsterdamse versmarkt is daarmee het eerste retailpunt waar de vis met dit label verkrijgbaar is.

Bij Landmarkt staan de begrippen duurzaam en lokaal hoog in het vaandel. De versmarkt werkt samen met lokale boeren en heeft een slagerij, kazerij, bakkerij en vismarkt. Deze laatste wordt nu dus aangevuld met een assortiment verse Noordzeevis direct van de visser. “Meestal zijn we van zondag tot en met vrijdag op de Noordzee aan het vissen. De laatste vangst voordat we de netten aan boord hijsen en naar de haven toe stomen zetten we apart en leveren we aan de Landmarkt uit.”, aldus Wild ’n Zilt visser Hendrik Kramer. Zijn vader, Klaas Kramer, overhandigde de eerste kist Wild ’n Zilt vis aan Jodien van der Beek: “We zijn bij Landmarkt altijd opzoek naar manieren om ons assortiment te verduurzamen en zoveel mogelijk lokale producten aan te bieden. De Noordzeevis van het Wild ’n Zilt label sluit op allebei deze vlakken mooi aan bij ons bedrijf.”, aldus Jodien.

Wild ’n Zilt

Iedereen vindt dat de visserij moet verduurzamen, maar investeren in duurzaamheid loont op dit moment niet in de visserij. Het nieuwe initiatief Wild ’n Zilt gooit het roer om door zelf Noordzeevis via een kortere keten te gaan verkopen aan bewuste consumenten en bedrijven die hoge eisen stellen aan duurzaamheid. Michelle Boonstra, Duurzaamheidsmanager Wild ’n Zilt: “Met Wild ’n Zilt zijn we op een duurzaamheidsmissie. We stellen samen met milieuorganisatie Good Fish en een comité van wetenschappers een verbetertraject op voor alle aangesloten vissers en tegelijkertijd creëren we een afzetmarkt voor deze duurzamer gevangen vis. Door deze kortere keten hopen we een groep vissers te vormen die toekomstgericht vissen en op het gebied van duurzaamheid op de troepen vooruitlopen”. Het nieuwe label levert momenteel vis van de schepen MDV-1 en MDV-2 aan de Amsterdammers en hoopt in de toekomst meer gelijkgestemde vissers te verwelkomen onder het label Wild ’n Zilt.

Landmarkt afhaalpunt van visbox

Naast verkooppunt van de verse Noordzeevis is Landmarkt nu ook het afhaalpunt van de Wild ’n Zilt visbox. Het nieuwe label heeft al een kleine community van bewuste consumenten opgebouwd die om de maand een visbox vol verse Noordzeevis ontvangen. Naast de levering van de eerste kist Wild ’n Zilt vis aan Landmarkt was dit ook de dag waarop deze abonnees hun visbox bij Landmarkt konden ophalen, uiteraard onder het genot van een glaasje prosecco en een ziltige amuse uit de Noordzee.

Wild 'n Zilt is in januari dit jaar genomineerd bij de Coolest Dutch Brands 2023.


Fotobijschrift: Jodien van der Beek ontvangt de eerste kist Wild ’n Zilt vis van Klaas Kramer, vader van Wild ’n Zilt visser Hendrik Kramer