Patagonia brengt nieuwe film uit over een eenvoudig leven in de natuur

Patagonia brengt nieuwe film uit over een eenvoudig leven in de natuur

25-09-2024 (10:32) - Sustainable

Patagonia brengt een nieuwe 25 minuten durende film uit over het leven van twee vogelaars en weerkundigen in Falserbo, een plaatsje in Zweden. De film laat zien hoe een stel een eenvoudig leven leidt in de natuur.

Elk derde uur van de dag, zeven dagen per week, het hele jaar door, stappen Karin en Lennart naar buiten om de lucht te observeren. Het koppel, al meer dan 40 jaar verliefd, heeft hun leven gewijd aan dit unieke doel. Waar Zweden ooit meer dan 200 handmatige weerstations telde, zijn die wereldwijd vervangen door geautomatiseerde stations. Toch blijven Karin en Lennart onvermoeibaar doorgaan.

Gezamelijke liefde

Sinds 1987 hebben ze geen enkele van hun inmiddels meer dan 100.000 waarnemingen gemist. Zelfs de geboortes van hun vier kinderen, sneeuwstormen en ziekte deden het stel niet stoppen. Al die tijd zijn ze ook toegewijd gebleven aan wat hen oorspronkelijk naar het station bij de Zweedse vuurtoren in Falsterbo bracht: hun gezamenlijke liefde voor vogels.

Producente én dochter

"Opgroeien bij de vuurtoren was in zekere zin idyllisch - we speelden altijd buiten in de natuur, we aten zelfbereid en vaak zelfgekweekt eten en als we vroeg genoeg wakker waren dan mochten we helpen de vogels uit de netten te halen", vertelt producente en dochter van het koppel Maja K Mikkelsen. "We waren zeker een beetje eigenzinnig vergeleken met de andere gezinnen, maar het resultaat daarvan is dat ik niet bang ben om mijn eigen weg te kiezen en daar ben ik heel dankbaar voor."

In een wereld die efficiëntie als hoogste prioriteit lijkt te hebben en weinig waarde hecht aan ervaringen, is het verhaal van Karin and Lennart een toonbeeld van zeldzaamheid en noodzaak. Dit buitengewone en hartverwarmende liefdesverhaal wordt verteld door de ogen van hun dochter Maja. Zij nodigt ons uit in een wereld waarin blijvend geluk schuilt in vogels, alledaagse routines en een diepgaande verbinding met de natuur. En we worden eraan herinnerd dat ‘een waardeloos salaris en een fantastisch leven’ best samen kunnen gaan.

The Last Observers is vanaf nu te zien op de website van Patagonia.