Yumeko sluit webshop

Yumeko sluit webshop

01-08-2024 (13:42) - Sustainable

Yumeko, een Nederlands merk voor ecologisch bedden- en badgoed dat in 2023 finalist was voor Coolest Dutch Brands, sluit op 1 augustus 24 uur lang de webshop. 

Dit doen ze om op Earth Overshoot Day klanten te vragen er nog een nachtje over te slapen, om aan te zetten tot bewustere aankopen.

Uitbreiding binnen Europa

Afgelopen jaar breidde Yumeko uit naar vier nieuwe landen: Frankrijk, Zweden, Denemarken en Oostenrijk. De internationalisering moet bijdragen aan het doel om tegen 2030 een stuk grond ter grootte van Frankrijk gifvrij katoen te hebben verbouwd. 

Gesloten op Earth Overshoot Day

Op 1 augustus 2024 is het Earth Overshoot Day, de dag waarop de mensheid meer van de aarde heeft gebruikt dan onze planeet in een heel jaar kan regenereren. De dag staat symbool voor de groeiende overconsumptie die leidt tot onder andere ontbossing, droogte en verlies van biodiversiteit. Yumeko wil consumenten inspireren om alleen iets te kopen wanneer zij het echt nodig hebben. Het Amsterdamse bedrijf sluit daarom de webshop op Earth Overshoot Day en zet klanten zo aan om er letterlijk nog een nachtje over te slapen. Deze hele week deelt Yumeko via haar kanalen tips & tricks om beter en bewuster te shoppen.

Oproep naar de overheid

Rob van den Dool, Founder & CEO van Yumeko: “Consumenten moeten zich realiseren dat alles een prijs heeft. ‘Goedkoop is duurkoop’ zei men vroeger en dit geldt helaas nog steeds. Dit geldt niet alleen voor de kortere levensduur van producten, maar ook voor de prijs die het milieu hiervoor betaalt. Daarom kiezen we ervoor om onze webshop te sluiten op 1 augustus om zo mensen te motiveren meer weloverwogen aankopen te doen. Ons advies luidt daarbij om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid."

Hij vervolgt: "Daarnaast is het ook een oproep naar onze overheid. Zij heeft alle benodigde instrumenten om ontwikkelingen in de samenleving te sturen. Zo hebben we gezien dat het stimuleringsbeleid ten aanzien van elektrische auto’s en zonnepanelen enorm goed gewerkt heeft. Dit effect zouden we ook voor textiel kunnen bereiken. We moeten samen naar meer duurzaam textiel dat biologisch wordt geproduceerd. Moderne slavernij en giftige productie mogen we niet accepteren.”