Beyond Meat en restaurant ShakShuk werken samen voor Earth Day
19-04-2022 (11:10) - Marketing
Speciaal voor Earth Day op 22 april ontwikkelde ShakShuk, een shakshuka-restaurant op de Zuidas in Amsterdam, een nieuw gerecht in samenwerking met Beyond Meat: Spicy Beyond Merguez. De kruidige worstjes in dit gerecht worden normaliter gemaakt van dierlijk vlees, maar ShakShuk verving deze voor duurzame, plantaardige Beyond Sausage. Het nieuwe gerecht wordt met een speciale actie gelanceerd op Earth Day en blijft een maand op de kaart staan.
ShakShuk’s oprichters, Max Zegerius en Alphons de Vries, perfectioneerden de shakshuka - wat in het Tunesisch-Arabisch voor 'mengsel' staat en bestaat uit een tomatenmengsel met verse groenten, sterke kruiden en gepocheerde eieren. Eind 2021 wonnen ze een Thuisbezorgd Award voor hun concept. Ze bieden nu een menu aan met negen varianten van het originele recept. De ondernemers ontwikkelden ook 'Beyond Köfte', een shakshuka waarbij lamsvlees werd vervangen voor het plantaardige vlees van Beyond Meat.
Earth Day
In het kader van Earth Day verandert ShakShuk hun Spicy Merguez-gerecht in een plantaardige versie, genaamd Spicy Beyond Merguez. Door plantaardig vlees aan te bieden in plaats van dierlijk vlees, deelt ShakShuk de Go Beyond®-missie van Beyond Meat en stelt het consumenten in staat te blijven eten waar ze van houden, maar op een manier die beter is voor de planeet. Spicy Beyond Merguez wordt geïntroduceerd met een speciale actie: ShakShuk biedt op 22 april 100 gerechten gratis aan om Earth Day te vieren. Restaurantbezoekers kunnen hiervoor reserveren via ShakShuk.