Risottini niet langer in het vet

12-04-2023 (10:13) - Marketing

Vandaag lanceert Amsterdamse food startup Risottini in Nederland de eerste frituurvrije paneersnack. Het bedrijf levert risotto-bitterballen aan horeca en retail.

“Wat veel mensen niet weten is dat alle paneersnacks die nu in de supermarkt te vinden zijn, worden voorgefrituurd”, aldus Daan Klein (28), co-founder van Risottini. “Wij hebben een frituurvrije variant ontwikkeld, die uiterst krokant uit de oven en airfryer komt.”

Standaard uit de oven

De oprichters merkten dat er in de horeca steeds meer vraag is naar snacks die niet uit de frituur komen. In de supermarkten zijn airfryer- en ovensnacks al bijna tien jaar de standaard. “Sinds de lancering van de eerste airfryer- en ovenbitterbal is er in de supermarkt nauwelijks meer een diepvriessnack te vinden die uitsluitend in de frituur te bereiden is. Echter worden al die airfryer- en ovensnacks eerst voorgefrituurd, dus gezonder zijn ze niet. Bij het voorfrituren neemt een product namelijk 10% van het totaalgewicht aan vet op,” aldus Klein. Met de lancering van hun frituurvrije variant hoopt Risottini verandering in de markt teweeg te brengen.

Smaken

Het huidige assortiment van Risottini is te koop bij alle (horeca)groothandels en zo’n 600 restaurants in Nederland. De frituurvrije risotto-bitterballen zijn per direct te verkrijgen voor zowel supermarkten als horeca in de smaken tomaat-mozzarella, truffel-bospaddestoel, en spinazie-gorgonzola. 
 


Bureaus

Media

Economisch