Appen met Delia Bakker van Abovo Maxlead over recruitmentmarketing

04-01-2023 (14:28) - Appen met

Kijk je op de LinkedIn-pagina van Abovo Maxlead, dan zie je daar een opvallende vacature: 'CEO met 0 jaar ervaring'. Wat is het verhaal hierachter? Fonk appte met marketing- en communicatiespecialist Delia Bakker.

Status: beschikbaar

Goedemorgen Delia! We kwamen jullie vacature tegen voor een CEO met 0 jaar ervaring! Hoe kwamen jullie op dat idee?
Goedemorgen! In de huidige overspannen arbeidsmarkt is het lastig om de juiste mensen te vinden. Daarnaast zien we dat recruitementcommunicatie erg generiek is. Dus we hebben onze creatieve content label AM Beyond* gevraagd een opvallende campagne te bedenken. En dat is volgens mij wel gelukt. Onze ceo heeft al tientallen berichtjes ontvangen, natuurlijk gaat hij niet weg, want als je doorklikt naar de pagina abovomaxlead.nl/ceogezocht zie je dat het om een campagne voor onze Academy gaat.

AM Beyond* legt uit hoe ze tot het idee zijn gekomen:
Bij Abovo Maxlead zijn we op zoek naar talenten met ambitie. Welke ambitie is groter dan CEO worden? Dat zijn de mensen waar we naar op zoek zijn, dat zijn de mensen die dit lezen en denken: “vet, dit wil ik!”. Op die manier vallen onze uitingen op in de doelgroep en in het vak.


Het is goed opgevallen ja! Hebben jullie ook reacties gehad die niet zo leuk waren omdat mensen vooral geïnteresseerd waren in die CEO-functie in plaats van het traineeship?

Haha, gelukkig niet. Er waren dus wel wat mensen die licht verontrust appte naar Willem-Albert maar met een subtiele doorverwijzing was de uiteindelijke reactie steeds zeer positief. Willem-Albert zelf heeft de vacature ook gedeeld op LinkedIn, de reacties daar spreken voor zich denk ik.

Dat is een slimme manier om mensen met de juiste mindset op je af te roepen.
inderdaad :)

Hadden jullie vóór deze CEO-vacature minder reacties op het traineeship?
Aanmeldingen, bedoel ik dan. ;)

De vacatures zijn het campagneconcept. De campagne is nu net gestart, dus over het aantal aanmeldingen kan ik nog niet veel zeggen. Maar we zien nu al wel aan de reacties op de campagne dat er veel interactie is.

Hoe ziet een potentiële weg van digital marketeer naar CEO er bij AM uit? Even voor de geïnteresseerden. ;)
We zijn in 2014 gestart met de Academy en hebben nu al verschillende voorbeelden van mensen die zijn doorgestroomd naar functies als Head Of of Chief Operations Officer.

Dat is mooi om te horen! Dat klinkt alsof talent wordt gezien in jullie organisatie. ;)
Dank voor je toelichting op deze slimme campagne, en een fijne dag!
Klopt! Zowel binnen als buiten de organisatie zijn we altijd bezig om het juiste talent op de juiste plek te zetten. Onder andere met behulp van de Talent Management Analyse (TMA) zijn we daar constant mee bezig.
Graag gedaan!
Fijne dag!

Mocht je nog meer informatie willen lezen over onze Academy, hier staat een artikel met wat meer informatie hierover >> https://www.abovomaxlead.nl/ceogezocht