Appen met Isabel Boerdam

09-03-2021 (15:30) - Appen met

Green Food Lab kwam als derde winnaar uit de bus bij de New Kids on the Block enquetes en heeft daarmee een eerste grote slag geslagen op weg naar een mogelijk New Kids on the Block SAN Accent. Ondertussen is oprichter Isabel Boerdam alweer druk bezig met het slaan van een volgende slag, want als founder van onder meer de Nationale Week zonder Vlees heeft ze het juist nu hartstikke druk. Gelukkig was er tussen de bedrijven door ook nog even tijd voor een WhatsApp gesprek met de redactie van FONK.
 
 
WhatsApp status: Available
 

Ha Isabel, heb je even tijd om net me te appen ondanks alle drukte van de Nationale Week Zonder Vlees?
Yes!
 
Ah, top! In de eerste plaats gefeliciteerd met jullie New Kids on the Block winst. Jullie hebben een plek veroverd op de Longlist. Blij mee?
Ja mega blij mee. Dit voelt echt al als een kroontje op ons werk van de afgelopen 2,5 jaar - niet alleen voor mij, maar voor het hele team!
 
Dat begrijp ik! Wat is (short cut graag) het waarin Green Food Lab zich echt onderscheidt?
Green Food Lab is geboren vanuit passie (mijn keuze om vegetariër te worden op m'n 9de, de start van De Hippe Vegetariër en de oprichting van de Nationale Week Zonder Vlees) én de kans om een verschil te maken. Wij laten zien dat deze intrinsieke drijfveer hand in hand gaat met commercieel succes. En met diezelfde insteek laten wij - als allround communicatiebureau in onze Green Food niche - onze klanten zien dat positieve impact maken en succesvol zakendoen elkaar versterken. Sterker nog, wij geloven dat je succesvoller bent zakelijk, als je een positieve impact maakt. Wij beloven: meer plantaardig is goed voor zaken én goed voor de wereld, en dat verkoopt.
Bovendien hebben we een team met alleen maar fantastische vrouwen, dat is natuurlijk ook weleens leuk voor de verandering 
 

Nice! En ook nog eens een prachtige missie. Jij wist al heel vroeg wat je wilde. Ben je in alles wat je doet zo voortvarend?

Wat een leuke vraag. Als ik een doel wil behalen, dan zorg ik dat dat lukt - linksom of rechtsom, met of zonder U bocht. Dat is niet alleen zo in werk, maar ook in privé en op sportief gebied. Maar dat betekent echt niet dat ik in alles heel gedisciplineerd bent, ik ben thuis een verschrikkelijke huisvrouw, kan als een puber in de kroeg staan en kan soms van alles vergeten als ik het minder belangrijk vind. Voortvarend met (dis)balans dus denk ik 
 
Herkenbaar :))) Vertel eens iets meer over de Nationale Week Zonder Vlees. Last van Corona-tegenwind of is het dit jaar juist wind mee?
Dit is het 4e jaar dat we de Nationale Week Zonder Vlees organiseren. Ieder jaar weer heel bijzonder, omdat ik me echt als de dag van gisteren kan herinneren dat ik de eerste editie vanaf mijn keukentafel uit de grond stampte. Vorig jaar deden er 2.4 miljoen mensen mee, dus de lat ligt hoog dit jaar om dat te overtreffen!
 
Aan jullie inspanningen zal 't vast niet liggen! Ik ga je dus ook niet nog langer ophouden van het aanjagen van dit fantastische initiatief en hoop je straks te live te zien bij de New Kids presentaties. Fingers crossed!
Corona levert enerzijds een kans op, en anderzijds een uitdaging.
Kijkend naar de consument zie ik vooral een kans: gezondheid en duurzaamheid krijgen mede dankzij Corona veel aandacht én mensen hebben tijd om mee te doen met zo'n uitdaging. Sterker nog, misschien is het wel een extra leuke bezigheid, en hebben mensen meer zin en tijd om in de keuken te staan! Dus wat dat betreft zijn de verwachtingen enorm goed, ondanks dat we geen pop-up restaurant of pop-up store hebben kunnen opzetten zoals vorige jaren.
Qua partners was het wel heel spannend of we er weer genoeg zouden kunnen vinden, nu sommige ook echt een uitdaging hebben qua omzet (cateraars, horeca, groothandels). Maar uiteindelijk zijn we echt positief verrast door het enorme animo, en zie je dat de Week Zonder Vlees bij de vierde editie écht onlosmakelijk onderdeel is gaan uitmaken van de marketingkalenders. Dus dat is een groot compliment 

Dank Nicole! Telegraaf komt zo filmen, dus ik ga m'n neus poederen 
Ehhhh, 't is Nicolette.... maar never mind. Go girl. Veel succes!
Op naar de shortlist! 
 
Excuus Nicolette!! Afkorting  Moet ik dat berichtje opnieuw posten? Dan plakken jullie 'm eroverheen 
Nee, joh, 't is een app. Hoort er allemaal bij. We gaan over een half uurtje live. Off you go!
 
Hahahha thanks - leuk zo'n app interview! (met typo's en al