NXT wint Rocket League finale tijdens Dutch Media Week in Beeld & Geluid

09-10-2023 (13:47) - Awards

De Xperience Days: Gaming & Esports van Dutch Media Week stonden in het teken van games, met de finale van de Rocket League competitie als hoogtepunt van de dag.

Na landelijke voorrondes stonden de beste teams van Nederland op maandag in de finale waar  team NXT er uiteindelijk vandoor ging met de titel en een cheque van €2.500,-

Rocket League is een voetbalachtige game waarbij je met auto’s doelpunten moet zien te scoren. Tijdens de Xperience Days: Gaming & Esports kwamen de 16 beste teams uit de landelijke voorrondes naar Hilversum voor de finale van de Rocket League competitie.

Op diverse locaties binnen Beeld & Geluid vonden knock-out sessies plaats, totdat het tijd was voor de finalestrijd. Onder aanmoediging van het publiek en meegebrachte supporters, maar ook van online volgers via Twitch en TikTok, wist team NXT uiteindelijk Myth Esports te verslaan. Niet alleen werd NXT uitgeroepen tot beste Rocket League team van Nederland, ze kregen ook de cheque van €2500,- uitgereikt door Hilversums wethouder Media Karin Walters en natuurlijk de bijbehorende bokaal en eeuwige roem.

Showcase

"De Xperience Days: Gaming & Esports waren een showcase van de snelgroeiende wereld van esports in Nederland en ik ben trots hoe wij hiermee de koppeling tussen media, esports en gaming hebben kunnen leggen” zegt een enthousiaste Sten Vos, organisator van de Xperience Days: Gaming & Esports. "Dit evenement was een fantastische toevoeging aan ons mediafestival en een bewijs van de kracht van samenwerking tussen H20 en Dutch Media Week."

Samenwerking

De Rocket League finale werd georganiseerd door Dutch Media Week, in samenwerking met H20 en Go!Gaming, en werd mede mogelijk gemaakt door Alienware en Emma Sleep, die een speciaal Emma Sleep Recharge Station had ingericht, waar de spelers tussen de wedstrijden door konden relaxen en voorbereiden.